© Renate Torseth / Holzweiler

Holzweiler lager kolleksjonsfilm for vår/sommer 2019

Det norske merket tenker igjen nytt - se den nye kolleksjonsfilmen her!

Holzweiler har hatt stor internasjonal suksess de siste årene, og dette skyldes blant annet merkets evne til å tenke nytt og utfordre aksepterte sannheter i motebransjen. Under moteuken i København tidligere i år, var det for eksempel mobilforbud, noe som førte til at publikum ikke satt med nesen i telefonen men kunne være fullt til stede under visningen og se høstens kolleksjon med egne øyne.

Nå har de kreative sjelene bak Holzweiler igjen vært nytenkende. Holzweiler samarbeider nemlig med fotograf og nå regissør Renate Torseth om deres nye kolleksjonsfilm, med styling av The Cool Girl. Filmen formidler koblingen mellom storbyen og naturen som omgir oss for vår/sommer 2019.

For den kommende sesongen ser Holzweiler bort fra eksisterende moduler for fremvisning av kolleksjoner og skaper istedenfor en film, hvor den norske regissøren Renate Torseth tar sitt første skritt inn i videoens verden og mikser det harde eksteriøret til Oslo by med det myke og naturlige i de omringende skogene.

“Med filmen ønsker jeg å gi et observerende blikk på naturens tilstedeværelse i våre byliv, studere menneskets dagligdagse hendelser fra en distanse for å vise hvordan naturen hele tiden omfavner oss”, forteller Torseth.

© Renate Torseth / Holzweiler

Holzweiler tror sterkt på film som medium, og som et kommunikasjonsverktøy. Deres første film markerer seg som merkets første store produksjon innenfor film og visuell kommunikasjon.

“Filmens univers speiler kolleksjonens tydelige appell til naturen og det praktiske. I små og store norske byer lever vi i urbane eller konstruerte miljøer, og er hele tiden i eller tett inntil naturen, skogen, vinden og fuglene. Vi driver med vårt og skogen er alltid i nærheten”, forteller Torseth.

Den norske motegiganten er en av de største aktørene innen skandinavisk bærekraft, hvor ca 60% av kashmiren og ullen som ble brukt i den siste kolleksjonen er resirkulert. Nedbrytbar plast er også noe du ser fra Holzweiler i deres mer tekniske stoffer.

Kolleksjonsfilmen viser Holzweilers kvinne- og herrekolleksjon for vår/sommer 2019, og du kan altså se den først her på Costume.