© costume.no

Italienerne har ankommet

Etter lang ventetid åpnet endelig det erkeitalienske motehuset Gucci sine skinnende, blanke dører i hovedstaden i dag.

© costume.no

Guccio Gucci åpnet en liten butikk i hjembyen Firenze i 1921, med fokus på kvalitetsvesker og tilbehør i skinn. Han var inspirert av den engelske overklassen og ønsket å kombinere deres eleganse med den lokale, toskanske håndverkskunsten innen skinnproduksjon. Han hadde startet det som skulle bli en av verdens største luksusmerker, med over 450 butikker verden over.

I dag får også Oslo være med på luksusfesten. Klokken 10:00 åpnet Gucci sine skinnende blanke dører i Nedre Slottsgate, side om side med Hermès, og med Bottega Veneta ventet å åpne et stenkast lenger ned i gaten i oktober. Mulberry og Louis Vuitton ligger allerede et par kvartaler unna - Oslo har fått sitt eget designerparadis og markedet er absolutt klar for det.

Den toetasjes store butikken huser tilbehørskolleksjoner for både dame og herre. Her står motehusets eksklusive sko, solbriller, parfymer og vesker i hvert sitt gullforgylte monter, med den ikoniske speilvendte G-logoen så langt øyet kan se.

Vi ønsker italienerne velkommen i byen!

© costume.no

Herreavdelingen i andreetasje huser sin egen lille lounge.

© costume.no

Skinnende, blanke gullmontre reflekterer den ultimate luksusen merket representerer.

© costume.no

Innenfor Guccis dører står fargerike vesker på rad og rekke.

© costume.no

Butikken vil i første rekke fokusere på tilbehør til herre og dame. Pre-kolleksjonen for høsten står allerede i butikkhyllene.