© Louis Vuitton

Louis Vuittons nye smykkekolleksjon ser mot stjernene

Fascinasjon og undring for verdensrommet står sentralt i Louis Vuittons nye smykkekolleksjon. Vi har tatt en prat med kreativ leder Francesca Amfitheatrof for å høre mer om den himmelske kolleksjonen.

Universet og alle dets mysterier har vært gjenstand for fascinasjon gjennom årtusener, og er også temaet for Louis Vuittons spektakulære nye smykkekolleksjon, Stellar Times. Kolleksjonen består av 90 smykker og viser vakre konstellasjoner av diamanter, opaler, safirer, rubiner, smaragder, spineller og turmaliner.

Stellar Times er den andre smykkekolleksjonen Francesca Amfitheatrof, kreativ leder for smykker og klokker, har designet for den franske motegiganten, og samlingen presenterer et unikt og spektakulært syn på universet gjennom syv forskjellige temaer: Astre Rouge, Apogée, Céleste, Interstellaire, Lune Bleue, Planéte Bleue og Soleils.

Vi tok en prat med Amfitheatrof for å høre mer om den fantastiske kolleksjonen.

Hva er tanken bak smykkekolleksjonen Stellar Times?
– Stjerner, konstellasjoner og universet er et tilbakevendende tema innenfor smykkedesign, og er vanligvis tolket på en bokstavelig måte. Jeg valgte en mer abstrakt og poetisk tilgang. Stellar Times trekker oss inn i et universalt tema ved å vekke fantasien, undringen og fascinasjonen vi har for kosmos.

Jeg var inspirert av universet, spesifikt av utforskningen av verdensrommet. Noen av de beste astronautene er kvinner. Og snart vil vi kunne reise til Mars. Louis Vuitton reflekterer over disse utrolige fremskrittene og har alltid vært en utfordrende pioner innen reise og eventyr.

Louis Vuitton Stellar Times Soleils halskjede

© Louis Vuitton

Hvordan integrerte du disse konseptene inn i Stellar Times kolleksjonen?
– Ved å bruke lys, farger og stener. Diamanter og opaler ble skapt omkring samme tid som the Big Bang. Disse små stenene som man kan holde i håndflaten er like gamle som selve universet, og det er et samspill og en synergi mellom de.

Inkluderer dette også de større smykkene?
– Ja, vi fokuserte også på å vise planetenes kraft gjennom større, skulpturelle halskjeder og smykkesett. Fra et teknisk ståsted er Stellar Times utvilsomt en av de mest komplekse kolleksjonene vi noensinne har laget, ettersom hvert smykke er skapt for bevegelse. Edelstenene til Lune Bleue og Solleils har et design og en plassering som fanger essensen av Stellar Times. Choker-smykket Celeste har en asymmertrisk sikksakk form som fremkaller tiltrekningen mot det ukjente, mens Interstellaire halskjedet reflekterer atmosfærens mangfold av farger som sett gjennom et teleskop.

Louis Vuitton Steller Times cocktailringer

© Louis Vuitton

Hvordan vil du definiere Louis Vuitton sin stil? Hva er merkets rolle i fransk smykkekunst?
– Våre kreasjoner forteller moderne og dynamiske historier. De må være dristige, tilby en nytolkning og puste nytt liv inn i dette håndverket og yrket.
Louis Vuitton tør å bruke uvanlige edelstener, designe tydelige former og skape dynamiske og levende smykker som speiler personligheten til kvinnen som bærer de.

Hva forventer dagens kvinner fra smykker av høy kvalitet i 2020?
– At man skal kunne bruke de på dagtid med T-skjorte og jeans, men også om kvelden med en dressjakke til. Dette betyr at smykket skal bevege seg med kroppen og være ekstremt komfortabelt. Louis Vuittons smykker er designet for å bli brukt som en forlengelse av den kvinnelige form, ikke for å legges bort i et smykkeskrin! Disse halskjedene, ringene og armbånd inspirerer følelser - hvis de ikke gjorde det ville kolleksjonen bare vært enda et sett med produkter.