Møt Norges nye stjernedesigner

Vinneren av Norges nyeste designpris er endelig kåret. Tirsdag kveld ble DS Fashion Talent Award avholdt under Oslo Runway.

Det var designerstudenten Margaret Abeshu som til slutt stakk av med DS Fashion Talent Award under tirsdagens show. Her imponerte hun med en klar visjon og interessante perspektiver på bærekraft og kjønn.

-Jeg føler så mye nå og begynner nesten å gråte. Jeg er i sjokk for å være ærlig, sa den ferske vinneren.

Rike detaljer og nydelig finish

Avgangsstudenten fra Kunsthøgskolen i Oslo tok juryen med storm da hun glimret med sin eksamenskolleksjon. Her fikk hun blant annet skryt for hennes sterke konsept, hvor silhuetter, rike detaljer og en nydelig finish ble fremhevet da juryen la frem sin begrunnelse. I fagjuryen kunne man blant annet finne Costumes egen sjefredaktør Kine B. Hartz.

Abeshu var både stolt og rørt etter at hun hadde blitt kåret som vinneren.

-Dette er helt utrolig. Tusen takk til alle i teamet. Alt gikk så fort, og det har vært helt insane. Jeg føler på en enorm kjærlighet og er veldig stolt, sa den ferske designeren.

Store talenter blant unge designere

Oslo Runway har siden 2015 vært et viktig møtepunkt for den kreative industrien. Og i år var det på Sentralen i Oslo at man fikk muligheten til å løfte frem noen av Norges mest spennende designtalenter. For det var ikke uten sterk konkurranse at Abeshu mottok den jeve designprisen. Fire utvalgte avgangselever fra designskolen KHIO, Esmond, Oslo Met og SOFI fikk alle vise frem sine eksamenskolleksjoner.

-Det vi har sett I kveld vitner om at det finnes utrolig store talenter blant unge designere i Norge. DS Autombiles er stolte over å kunne løfte dem frem og gi dem et viktig og nytt utstillingsvindu med DS Fashion Talent Award, sier Stine Fratras, Markedssjef i DS Automobiles.

Prisen DS Fashion Talent Award er initatert og driftet av Oslo Runway med støtte fra DS Automobiles, hvor de sammen deler den store lidenskapen for design, håndverk og bærekraft.

Vi gratulerer vinneren Margaret Abeshu, og gleder oss til å følge henne i årene fremover!