© Getty og Noione

Motefilmen

For motefotografene er motefilmer blitt en selvfølgelighet.

Før internettet med sine sosiale medier kom, kunne de mest anerkjente motefotografene høste heder og ære ved å lage innovative moteserier, ofte dypt inspirert av kunst.

Kunst og mote har alltid kommunisert med hverandre. Å lage motefilmer er nå blitt et viktig tilegg til å ta bildene til en moteserie.

Den norske regissørduoen Hilde Pettersen Reljin, og Dusjan Reljin, har jobbet med mange av de store navnene innen mote, og regissert motevideoer for Gucci, Vouge merket Victoria's Secrets som nylig åpnet butikk i Oslo. Duoen har de siste årene fokusert mer på motefilmer. Å ta bilder som kun skal brukes på trykk, er ikke lenger nok.
— Video/ film er blitt en viktig del av motebildet, og kampanjer i dag. I takt med sosiale medier hvor alt skjer så fort, vil vi ved å lage motefilmer, kunne gi et mer dimensjonalt inntrykk av kampanjer og prosessene bak kulissene, forteller Hilde Pettersen Reljin, som har beveget seg inn i musikkbransjen, ved å regissere den siste musikkvideoen til det engelske peformance-bandet Massive Attack.

Fikk du med deg våre høydepunkter fra London Fashion Week?

Hilde Pettersen Reljin og Dusjan Reljin gjør suksess med motefilmer

Med nettsiden Showstudiovar fotograf Nick Knights tidlig ute med samle andre fotografers filmer, og de tidligere motefotografene Inez Van Lamsweerde og Vinoodh Matadin, har vunnet mange priser for sitt multikreative arbeid dypt forankret i kunstverden.
— Inez og Vindoodh lager flotte filmer. Vårt siste samarbeide med Massive Attack startet opprinnelig som et kunstprosjekt mellom Dusjan, og vokalist Robert Del Naja, så vi ble ganske starstruck da vi ble kontaktet for å regissere deres siste musikkvideo, forteller Hilde begeistret til Costume.

Motetips: Kjenner du til modellenes hotspots?

Inez Van Lamsweerde og Vinoodh Matadin med supermodell Gisele, bildet til høyre av Kate Moss stilte de ut under en kunstutstilling i London i 2005.

Å ta levende bilder under et fotoopptak alene er ingen nyhet, men å sette det sammen som en del av den visuelle kommunikasjonen er nå blitt en selvfølgelighet.

Den engelske gruppen Massive Attack (under) er et av høydepunktene under årets Øyafestival i august, men gjester Ekebergrestauranten mandag 29.februar for å spille et unikt-DJ sett.
Festen er åpen for alle, og du kan melde deg på her.