© Tobias Lundkvist/Agent Bauer

Never Denim x Jackson Pollock

Never Denim lanserer en begrenset kolleksjon inspirert av kunstneren Jackson Pollock!

  • Når vi jobber med Never Denim, Black Label er det viktig å hente inspirasjon fra andre steder enn kun mote. Derfor lar vi oss inspirere av blant annet kunst, musikk og arkitektur, sier produktsjef Martin Gustafsson.

  • Som kunstner hadde Jackson Pollock enorm påvirkningskraft på 1900-tallet, og vi ville lage en kolleksjon som speiler hva han stod for som kunstner og person. Som kunstner var han en foregangsfigur innenfor action-painting og den abstrakte ekspresjonismen. Som person levde han et hardt rock'n'roll liv og nøt både berømmelse og ære. Han døde i en bilulykke i ung alder og har siden blitt sett på som et ikon. Hans kunst blir ofte sammenlignet med frihet og individualisme, som også kjennetegner Never Denim-jenta, fortsetter Gustafsson.

  • Når vi designet denne kolleksjonen tok vi utgangspunkt i Jackson Pollocks malerier og lagde våre egne unike print. Vi har hatt fokus på blant annet topper og kjoler med asymertriske detaljer og nye snitt som skal kunne styles med, og komplementere Never Denim jeans. Utover abstrakte print er også enkelte plagg håndmalte.

Det svenske magasinet Rodeo har laget sin egen tolkning av kolleksjonen i kampanjebilderne og tilfører enda mer farge i Pollocks kreative ånd.

Kolleksjonen vil være i utvalgte Bik Bok-butikker fra og med slutten av mars.

Fotograf: Tobias Lundkvist/Agent Bauer

Stylist: Elin Edlund/Linkdetails

Modell: Sally Jönsson/Mikas

Hår: Dejan Cekanovic/Linkdetails

Make up: Sara Denman/Linkdetails