© SoFi

Norske designerstudenter viser sterke kleskolleksjoner

Teknologi og bærekraft har vært fokus gjennom hele skapelsesprosessen og du er invitert til den digitale avgangsvisningen.

Det siste tiåret har vært vendepunktet for norsk mote, som endelig har fått en posisjon på verdenskartet. Norsk design er i vinden som aldri før, og det kommer stadig flere dyktige designere på banen. En av utdannelsesinstitusjonene disse kommer fra er SoFI, School of Fashion Industry, som tilbyr praktisk rettede utdanninger innenfor mote og interiør. I år arrangerer de for fjerde gang avgangsvisning for studentene på Motedesign.

Visningen vil bestå av tre kleskolleksjoner skapt av designerspirene Ida Svendsen, Mona Rufai og Alexander Hernes. De har hentet inspirasjon fra perlemorsskyer, arkitektur og natur, og dette kommer til uttrykk gjennom energiske fargepaletter og silhuetter. Det maskuline og feminine, kontrastene mellom sart silke og grov ull og botaniske elementer er alle med på å skape et spennende uttrykk.

Kolleksjonene er skapt gjennom 3D-verktøyet CLO 3D for å redusere utslipp ved transport og avfall ved produksjonen av vareprøver. SoFI vektlegger opplæring i 3D-verktøy, for å bidra til mer bærekraftig produksjon og utdanne mer attraktive designere i en bransje i stadig endring.

Avgangsstudentene presenterer sitt arbeid 11. juni kl. 18.00. Den digitale visningen er åpen for alle, og du kan melde deg på her.

Vi gleder oss til å se mer fra de talentfulle designere, som du kan bli bedre kjent med her.

“Motebransjen står ovenfor en revolusjon hvor ny vitenskap og teknologi vil legge grunnlag for en mer bærekraftig løsning” - Per Åge Bergquist, Rektor ved SoFI