© Zimmermann

Ny konseptbutikk åpner på Valkyrien i Oslo

Oslo blir snart en unik shoppingopplevelse rikere med åpningen av retailuniverset Moniker.

Etter mange år med planlegging og bygging åpner endelig luksus-handlesenteret Valkyrien i Oslo denne uken. Blant de nye butikkene i Bogstadveien finner vi Moniker, et 800 kvadratmeter stort retailunivers.

Grunnleggerne bak Moniker er Anett Ringstad Jalland og Jørgen Jalland. De solgte retailselskapet Ganni og sine seks Gannibutikker i 2019, og kan endelig åpne dørene til sin nye konseptbutikk som er fordelt på fem avdelinger med ulikt innhold og uttrykk både i brands og interiør. Inspirasjonen bak de forskjellige avdelingene i stiluniverset er hentet fra fem sterke kvinner med særegen karakter og personlighet; Grace Jones, Jane Birkin, Hedy Lamarr, Peggy Guggenheim og Isabella Bird.

– Du skal oppleve noe nytt i hvert rom, forklarer Jørgen Jalland, som legger til at de har hatt arkitektgiganten Snøhetta med på laget i utformingen av lokalene:

– Det har vært spennende å samarbeide med Snøhetta på dette. Hvordan de har fanget essensen av disse kvinnene, og latt dem bære hver sin avdeling.

"Moniker skal være et univers du føler deg velkommen til, uavhengig av om du bare vil hente impulser, eller virkelig trenger noe nytt."

Moniker kommer til å føre brands som Zimmermann, Mulberry, Victoria Beckham, Acne Studios, Marni, Adidas, Les Coyotes de Paris og Ganni med fler.

– Vi tenker bærekraft, sier Anett Ringstad Jalland, og fortsetter:

– Plagg skal vare lengre. Vi har vurdert å ta inn noen sjeldne vintage pieces, men alt er ikke spikret enda. Vi er spent på hva Moniker kan utvikle seg til. Butikken i Valkyriegata er jo bare den første.

Moniker åpner torsdag 23. april kl 10. Nettbutikken er åpen fra allerede i dag.