© Juergen Teller

Proenza Schouler og Birkenstock i nytt designsamarbeid

Se resultatet av det spennende samarbeidet - det er både eksklusivt, kult og komfortabelt

Birkenstock har etterhvert blitt fast inventar i manges garderober, og et nytt samarbeid hinter til at den fotvennlige sandalen også vil bli en stor trend denne sesongen.

Under moteuken i New York i høst presenterte den amerikanske designer-duoen Proenza Schouler to nye versjoner av Birkenstocks velkjente sandaler, og nå er de nye modellene endelig lansert.

© Juergen Teller

Det er modellene Arizona og Milano som har vært utgangspunkt for de nye designene, som med inspirasjon fra arbeidsklær og sportsverdenen er utstyrt med borrelåslukning i stedet for de klassiske spennene. Sandalene kommer i sort, hvit, okergul og sølv. Alle har en tydelig søm i en kontrastfarge, og er laget i samme kalveskinn som Proenza Schoulers kolleksjoner.

–Birkenstock og Proenza Schouler deler en felles respekt og beundring for godt håndverk og arbeid med detaljer som inngår i alle våre produkter, sier Jack McCollough og Lazaro Hernandez, designere og grunnleggere hos Proenza Schouler.

Kolleksjonen er tilgjengelig på Net-a-porter nå, og kommer i utvalgte butikker senere i mars. Tilhengere av en sporty og avslappet stil kan bare glede seg til varmere tider hvor man kan få luftet tærne iført de behagelige og kule sandalene.