Rekordmange kjemper om å bli "Årets nykommer"

72 unge designere fra hele landet kjemper om prisen som Rosemount Årets nykommer når norsk design nå skal finne sitt neste talent.

  • Det er utrolig gøy å se at det er så mange designspirer i Norge. Det var mange gode bidrag, og jeg gleder meg til å se finalistenes kjoler ferdig sydd, og på modellene, sier Charlotte Thorstvedt.

Hun sitter i juryen som skal plukke ut tre finalister, og deretter kåre en vinner av Rosemount Årets Nykommer. Jobben blir langt vanskeligere enn da prisen ble delt de i 2009 og 2010. For interessen for å designe en aftenkjole inspirert av Rosemountflaskens diamantformete etikett, har tatt helt av.

Hele 72 designere konkurrerer med sine bidrag, mot 47 i fjor.

Fra hele landet

  • Vi er overveldet. I jurymappen ligger det nå en rekke helt fantastiske aftenkjoler som er like varierte som deltakernes bakgrunn. Vi har bidrag fra alt fra folk som går på videregående, til studenter ved Esmod og designskoler i utlandet og folk med en helt annen bakgrunn. Hele landet er representert, sier jurymedlem Katrin Juvet som representerer Rosemount i Norge.

Det er en relativt åpen oppgave som har lokket designspirene utpå: Å designe en aftenkjole inspirert av Rosemountetikettens geometriske linjer kombinert med vinens myke og harmoniske stil. Alt fra korte og dristige kjoler i enkelt stoff og med enkle detaljer, til de mer klassiske lange aftenkjolene med mye fall og tradisjonelt snitt. Noen fellesnevnere er det likevel mulig å nevne: Mange spiller på diamantformen, enten direkte i hvordan kjolen er sydd. Det myke og harmoniske sees i utstrakt bruk av chiffon.

72 blir til 3

Juryen er nå i gang med å plukke ut tre finalister som vil bli bedt om å utvikle designet. De tre kjolene blir vist fram når Costume Awards arrangeres for sjette gang 26. januar, og vinneren får et praksisopphold som designer hos Filippa K i Stockholm.

  • Uten inspirasjon ville det ikke blitt laget noen gode viner. For Rosemount er vinlaging først og fremst en kunstform som stiller store krav til kreativitet. Med denne prisen og nettsamfunnet Rosemont Creativity ønsker vi å inspirere til kreativitet på tvers av ulike miljøer. Vi håper også at prisen skal gi et nytt talent mulighet til å markere seg i motemiljøet, sier Katrin Juvet.

Juryen som vil plukke ut tre finalister og vinneren består av sjefredaktør i Costume, Vanessa Rudjord, modell og DJ Charlotte Thorstvedt, designer Åsa Stenerhag fra Filippa K i Stockholm og Katrin Juvet fra Rosemount.