© costume.no

Riccardo Tisci designer kostymer for operaen i Paris

Det klassiske ballettstykket Boléro av Maurice Ravel har fått kostymer signert Givenchys sjefdesigner.

© costume.no

Den franske komponisten Maurice Ravels mest kjente stykke, Boléro, vises nå på Palais Garnier i Paris. På danserne sitter haute couture-lignende kreasjoner signert en av verdens mest anerkjente designere, Riccardo Tisci, sjefdesigner for motehuset Givenchy.

  • Det er en designers store drøm å få jobbe med balletten. Jeg har tidligere fått tilbud fra mange andre store teatre, men har ikke følt meg klar. Det var først da denne muligheten bød seg at jeg følte tiden var inne for å takke ja. Av flere grunner. Først av alt er jeg, som italiener, beæret over å bli spurt av verdens største og ledende opera og en så ikonisk, fransk institusjon. For det andre er det Boléro, sier Riccardo Tisci.
© costume.no

Tisci ønsket at danserne skulle føle seg nakne i det intense stykket. At kostymene skulle uttrykke designerens to sider: det mørke og det romantiske. Dette gjorde han ved å skape hudfargede tylldrakter, brodert med blonder for å skape omrisset av et skjelett.

  • I løpet av forestillingen fjerner danserne lagvis kostymene sine, som en blomst som mister bladene sine. De ender opp som levende skjeletter - sterke og sårbare på en og samme tid, forteller Riccardo Tisci.
© costume.no
© costume.no

Riccardo Tisci har også designet kostymene til artisten Rihannas pågående Diamonds-turné.

Foto: Agathe Poupeney - Opéra national de Paris / Inez & Vinoodh