Tre unge designtalenter kjemper om motepris

De tre finalistene til Årets Nykommer under Costume Awards er klare!

Finalistene er klare, og de tre som kjemper om prisen som er initiert av vinhuset Rosemount, er Silje Jensen (28) og James Lazar Braathen (36) som begge er fra Oslo, og Heidi Bendiksen Folkestad (23) fra Ålesund.

  • Finalistene er alle unge, og har bakgrunn fra anerkjente designskoler i Norge og ønsker seg en framtid i motebransjen. Rosemount er i hjemlandet Australia tett knyttet opp mot motebransjen. I Norge og de andre skandinaviske landene har vi gjennom Nordic Creativity og initiativ som prisen Årets Nykommer ønsket å forsterke forholdet mellom vinlaging og utøvere av kreativitet, sier Katrin Juvet som representerer Rosemount i Norge.

Hun satt i juryen sammen med sjefredaktør i Costume Vanessa Rudjord, DJ og modell Charlotte Thorstvedt og sjefsdesigner Åsa Stenerhag fra Filippa K i Stockholm.

Høyt nivå

Det kom rekordmange bidrag da Rosemount søkte etter designspirer til prisen for beste nykommer under Costume Awards. Designerspirene tegnet skisser av kjoler inspirert av vinprodusenten Rosemount’s harmoniske vin og geometriske flaskeetiketter. Hele 72 unge designere fra hele landet sendte inn skisser av alt fra korte og dristige party-kjoler, til lange klassiske aftenkjoler. Mange av designerne brukte vinens palett som inspirasjon, mens andre var tydelig inspirert av de geometriske linjene.

  • Spennet og variasjonen blant bidragene var veldig spennende og nivået er generelt høyt. Jeg gleder meg til å se de ferdige kjolene i januar, sier Charlotte Thorstvedt fra London.

- Hjelp til å vokse seg store

Nå er tre finalister plukket ut til å utvikle sitt design til ferdige kjoler som vil bli vist fram når Costume Awards arrangeres for sjette gang 26. januar. Vinneren får en ukes arbeidsopphold i designavdelingen hos Filippa K i Stockholm.

  • Designspirene skal få hjelp til å vokse seg store. Med denne prisen og nettsamfunnet Rosemount Creativity ønsker vi å inspirere til kreativitet på tvers av ulike miljøer. Vi håper også at prisen skal gi et nytt talent mulighet til å markere seg i motemiljøet, sier Katrin Juvet.

Se link for mer informasjon om Årets Nykommer og Rosemount Creativity: