© Wenn.com

Victoria's Secret showet er kansellert

Det blir ingen engler på catwalken denne vinteren.

Etter mange måneder med spekulasjoner, er ryktet blitt bekreftet: Det årlige Victoria's Secret showet er avlyst. Fans av undertøysmerket må forberede seg på at ingen av de hotte kjendismodellene blir å se på catwalken i vinter. Årsaken er sammensatt, men økonomi og seertall står sentralt i avgjørelsen. Begge deler har vært fallende de siste årene; i 2016 fikk 6,7 millioner tv-seere med seg showet, og i 2018 var dette tallet redusert til 3,3 millioner. Salget har ifølgeFortune Magazineogså stort sett sunket hvert kvartal siden 2016.

Det blir ingen kjendismodeller på catwalken i år.

© Getty Images

-Showet har vært en veldig viktig del av merkevarebyggingen for Victoria's Secret (...) og vi vil fortsette vår kommunikasjon med kundene, men dette vil ikke være i form av noe som kan sammenlignes med moteshowet, sier visepresident for undertøysgigantens morselskap L Brands, Stuart B. Burgdoerfer. Han sier videre at merket vil benytte seg av andre kommunikasjonskanaler og plattformer enn tv-sendte moteshow, som for eksempel sosiale medier.

Undertøysgiganten har vært gjenstand for flere mediestormer de siste årene, og har blant annet fått sterk kritikk for manglende inkludering av "plus-size" modeller og transpersoner. Dette ble ikke bedre da Ed Razek, markedssjefen i L Brands, i 2018 uttalte at han var imot inkludering av transpersoner i motevisningen da "showet er en fantasi". Denne uttalelsen ble han senere nødt til å beklage i en offentlig uttalelse.

Det er uvisst om kanselleringen av showet kun gjelder for 2019 eller om det er en permanent avgjørelse, men det er ingen tvil om at mange vil savne å se sine favorittmodeller på catwalken i det som i en årrekke har vært kjent som "verdens mest sexy moteshow".

Inntil det blir avklart må fans av undertøysmerket trøste seg med tidligere års visninger, som det spektakulære showet fra 2018.