Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Wenn.com

Victoria's Secret showet er kansellert

Det blir ingen engler på catwalken denne vinteren.

Etter mange måneder med spekulasjoner, er ryktet blitt bekreftet: Det årlige Victoria's Secret showet er avlyst. Fans av undertøysmerket må forberede seg på at ingen av de hotte kjendismodellene blir å se på catwalken i vinter. Årsaken er sammensatt, men økonomi og seertall står sentralt i avgjørelsen. Begge deler har vært fallende de siste årene; i 2016 fikk 6,7 millioner tv-seere med seg showet, og i 2018 var dette tallet redusert til 3,3 millioner. Salget har ifølgeFortune Magazineogså stort sett sunket hvert kvartal siden 2016.

© Getty Images

Det blir ingen kjendismodeller på catwalken i år.

-Showet har vært en veldig viktig del av merkevarebyggingen for Victoria's Secret (...) og vi vil fortsette vår kommunikasjon med kundene, men dette vil ikke være i form av noe som kan sammenlignes med moteshowet, sier visepresident for undertøysgigantens morselskap L Brands, Stuart B. Burgdoerfer. Han sier videre at merket vil benytte seg av andre kommunikasjonskanaler og plattformer enn tv-sendte moteshow, som for eksempel sosiale medier.

Undertøysgiganten har vært gjenstand for flere mediestormer de siste årene, og har blant annet fått sterk kritikk for manglende inkludering av "plus-size" modeller og transpersoner. Dette ble ikke bedre da Ed Razek, markedssjefen i L Brands, i 2018 uttalte at han var imot inkludering av transpersoner i motevisningen da "showet er en fantasi". Denne uttalelsen ble han senere nødt til å beklage i en offentlig uttalelse.

Det er uvisst om kanselleringen av showet kun gjelder for 2019 eller om det er en permanent avgjørelse, men det er ingen tvil om at mange vil savne å se sine favorittmodeller på catwalken i det som i en årrekke har vært kjent som "verdens mest sexy moteshow".

Inntil det blir avklart må fans av undertøysmerket trøste seg med tidligere års visninger, som det spektakulære showet fra 2018.

Mer om Motenyheter? Motta Costumes nyhetsbrev