© Zalando

Zalando slipper inkluderende kolleksjon i stort designsamarbeid

Zalando har slått seg sammen med syv designere i en splitter ny sko-lansering. Se kolleksjonen her.

Sko-kolleksjonen er blant en av nysatsningene til Zalando, og fokuserer hovedsakelig på èn ting: inkludering.

Det unike samarbeidet bærer på den kreative visjonen til syv designermerker som hver bringer sin egen tolkning av ‘inkluderende fottøy’. Her vil du finne designersko fra Holzweiler, Filling Pieces, Rejina Pyo, MISBHV, Elleme, GCDS og Ekchaus Latta.

Den nye og eksklusive kolleksjonen har fått navnet ‘Walk a Mile’ og kampanjen frontes av Reece King, modell og talspersonen for psykisk helse, Raya Martigny, modell og talsperson for kjønnsmangfold i mote, Slim Soledad, en brasiliansk DJ og medlem av queer-kreative kollektivet Chernobyl og den amerikanske modellen Maggie Maurer.

"Jeg elsker at Zalando har lansert ‘Walk a Mile’, og jeg håper virkelig at andre merker blir inspirert til å følge etter. Det viser at det er mulig å lage en luksuskolleksjon som ikke er tilpasset kjønn, og vi trenger handling fra alle merker for å skape meningsfull endring" sier modell og talsperson Reece King om kolleksjonen.

© Zalando

Reisen mot en inkluderende plattform

Den inkluderende fottøykolleksjonen ‘Walk a Mile’ kommer i størrelsene 35-46 og er et eksempel på hvordan Zalando har som mål å hylle og representere mangfoldet til sine kunder:

– Veien til inkludering starter med å gå en mil i andres sko, og det passende navnet til ‘Walk a Mile’-kampanjen er en del av vår innsats for å gjøre nettopp det. Kolleksjonen representerer et viktig skritt framover i vår reise mot å være en inkluderende plattform forklarer Lena-Sophie Röper, direktør for Designer & Luxury hos Zalando.

Det unike samarbeidet bærer på den kreative visjonen til syv designermerker som hver bringer sin egen tolkning av ‘inkluderende fottøy’.

Maria Skappel Holzweiler, Andreas Holzweiler og Susanne Holzweiler.

© Zalando

Mimmi Clacker er navnet på Holzweilers nye sko som lanseres i Zalandons nye "Walk a Mile"-kolleksjon.

© Zalando

Holzweiler som en del av storsatsningen

Det norske motehuset bidrar med to stiler til kolleksjonen: Mimmi-støvletten som er Holzweilers klassiske ankelstøvlett og den nye Mimmi Clacker-varianten, med en åpen hæl og et ankelbånd for en lettere sesongsko.

– Vi er stolte over å være del av Zalandos ‘Walk a Mile’-prosjekt. Holzweiler-merket handler om familie, både vår egen og det globale Holzweiler-fellesskapet. Inkludering i alle former er en del av familiens etos som gjennomsyrer merket, så det er virkelig oppmuntrende å kunne ta del i et prosjekt som lar flere mennesker finne glede gjennom produktene våre, sier Holzweilers grunnleggere, Andreas Holzweiler, Susanne Holzweiler og Maria Skappel Holzweiler.

Viktig initiativ

Den populære designeren Rejina Pyo bidrar med en modernisert tresko til kolleksjonen, og er glad for å være en del av det bransje-endrende initiativet:

"Rejina Pyo handler om å feire din personlige stil, uansett hvem du er, og gleden av å tilføre noe spesielt til hverdagen. Vi er begeistret over å bli inkludert i et prosjekt som feirer mangfoldig og inkluderende størrelser som alle kan glede seg over".

Kolleksjonen inneholder 14 par sko i størrelsene 35-46 og lanseres 8. mai 2023 hos Zalando.