4 trender fra moteuken i København vi tror på

Skandinaviske designere har nettopp vist hvilke trender og farger som vil dominere til høsten – og du har de kanskje allerede i klesskapet. Få oversikten over de nye trendene fra Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week 2020 trender inspirasjon © Remain Birger Christensen / By Malene Birger
1 / 4

Luksuriøst skinn

Skinn har hatt en fremtredende plass i motebildet siden forrige høst. Det kraftige materialet fortsetter å regjere også i år. Ganni, By Malene Birger, Soulland og Remain Birger Christensen var blant merkene som viste skinn på alt fra støvler og små jakker til hele sett. Felles for dem alle er en minimalistisk tilgang til det tunge materialet, slik at uttrykket blir skarpt og eksklusivt, fremfor mykt og bohemt.

Den minimalistiske luksusretningen sender anerkjennende nikk til motehus som The Row og Bottega Veneta, hvor hvert klesplagg utstråler styrke og kvalitet, helt uten bruk av logo eller oppsiktsvekkende detaljer.

Copenhagen Fashion Week 2020 trender inspirasjon © Cecilie Bahnsen
2 / 4

Jordfarger

Til høsten blir det skudd helt ned på fargene. Sesongen vil være preget av forsiktige farger som er enkle å bruke og sette sammen. Sjokoladebrun, som vi fikk en forsmak på i fjor høst, blir en fast del av sesongens fargepalett.

Mark Kenly Domino Tan viste en kolleksjon i brun, kamel og grå, som passet perfekt til showets omgivelser. Modellene struttet ned catwalken på det historiske Universitetsbiblioteket i København. Rain`s viste også frem sitt active wear, som ble mer hverdagslig takket være bruken av naturfarger.

De danske designerenes fargevalg henger unektelig sammen med det økende fokus på bæredyktighet. Naturen blir hyllet, klærne skal ikke fremstå syntetisk og de nye klærne vi kjøper skal være tidløse, klassiske og i god kvalitet.

Psst.. Vi har samlet den beste street-stylen fra moteuken her

Copenhagen Fashion Week 2020 © By Malene Birger / Custommade / Soulland
3 / 4

Diskré detaljer

Et sjal rundt skuldrene hos By Malene Birger, store krager med blonder hos Ganni og Custommade og et langt, tynt silkesjal med frynser hos Soulland.

Detaljene på klærne er mye mindre flashy for høsten enn i de tidligere sesongene. Designerne har brukt sjal som minner om en av Yves Saint Laurents største muser, Loulou de la Falaise.

De danske designerne pyntet også ved bruk av transparante materialer som tynn silke hos Soulland, Baum und Pferdgarten og Cecilie Bahnsen, som gir en flott kontrast til delikat ull og skinn.

Alt i alt en eksklusiv og elegant måte å bruke tilbehør på, som matcher høstens klassiske design og nedtonede farger.

Copenhagen Fashion Week 2020 © Soulland / Ganni / Mark Kenly Domino Tan
4 / 4

Suit up

Dressen er fremdeles å se i motebildet og silhuetten er herre-inspirert, oversized og løs med kraftige skuldre.

Den klassiske silhuetten fikk en flott oppdatering hos Soulland, som hadde fokus på tailoring i deres første høstkolleksjon for kvinner. By Malene Birger viste rå dresser i skinn, Ganni presenterte kamelfargede dresser og Mark Kenly Domino Tan tok den oversizede dressen til nye høyder.