© costume.no

Alle elsker Batlak

Han har blitt hyllet for sin debutkolleksjon, Admir Batlak som nå designer for sitt eget merke, etter den tidligere suksessen med Batlak og Selvig.

Til kippelyden av flip-flops som beveget seg gjennom et lydløst Galleri Riis på Tjuvholmen viste designer Admir Batlak sin debutkolleksjon under eget navn under Oslo Fashion Week. Kritikken var ikke annet enn en ren og skjær hyllest fra motebransjen.

© costume.no
© costume.no
© costume.no
© costume.no
© costume.no

Admir Batlak, født i Bosnia Hercegovina og utdannet i Milano, utgjorde tidligere halvparten av designerduoen Batlak og Selvig, men bestemte seg for å satse på egenhånd denne sesongen. Charlie Selvig på sin side, designer for det norske merket Epilogue.

Admir Batlaks silhuetter var rene og uttrykket minimalistisk. Smale snitt, myke volanger og dekorative kappedetaljer på skuldrene satt et feminint preg på det hele, mens tekstilvalget av neoprene, silkesateng og tvill ga det kant. Det samme gjorde stylingen, med håret lagt enkelt bak ørene, usminkede ansikter og et skateboard båret nonchalant i enkle bomullsnett. Dette er hva den kuleste jenta i gaten kommer til å kle seg i. Og hva alle de andre skulle ønske at de hadde.

Admir Batlak - vi gleder oss til å følge deg videre.

Foto: Roger Fosaas