© Stine Goya

Copenhagen Fashion Week: Dag 2

By Malene Birger, Stine Goya, Wood Wood og Rains er blant merkene som viste den kommende høst- og vinterkolleksjonen under dagens program. Se høydepunktene her.

© Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe

– Denne gangen tok designteamet og jeg en inspirasjonstur rundt omkring i Danmark og vi endte opp i et sommerhus hvor vi tilbragte mye tid sammen og bygget opp kolleksjonen omkring konseptet "stillhet". De rolige øyeblikkene hvor man bare er har blitt en stor del av kolleksjonen, sier sjefdesigner Gitte Wetter om Samsøe Samsøes høst- og vinterkolleksjon for kvinner og menn.

Det populære danske merket har filmet kolleksjonen både ute i naturen og i futuristiske omgivelser på Kastrup flyplass. Kolleksjonen inneholder romantiske og myke design som står i kontrast til mer maskuline materialer. Det formelle og uformelle spiller mot hverandre og skaper en perfekt balanse; en overdimensjonert ullblazer blir myket opp av en sart silketopp, en florlett kjole får et røffere uttrykk med en skinntopp over. Andre silhuetter trekker inspirasjon fra det sene 70-tallet og mikser det med dagens renere linjer. Fargepaletten inneholder toner av solgult, oransje og mursteinsrød samt nyanser av brunt og grønt og representerer naturens tiltrekningskraft og elementene som er omkring oss.

Trenden med maskuline loafers vil ifølge Samsøe Samsøe være aktuell også neste vinter, i likhet med den populære strikkevest-trenden som har dominert motebildet siden i høst. Den stadig mer populære balaklavaen vil ha leverett også neste sesong og er representert i den lekre kolleksjonen.

© Stine Goya

Stine Goya

Fargesprakende og delikat er adjektiver som beskriver Stina Goyas lekende univers, og hennes kommende høst- og vinterkolleksjon er nettopp dette. Todelte drakter og vakre kjoler i utsøkt print, mønstermiks og den kuleste dunkåpen vi har sett på lenge er alle å finne i kolleksjonen. Merket har fokus på bærekraft og fortsetter sine innsatser her, 55% av kolleksjonen er laget av bærekraftige materialer, noe som viser at unik stil kan oppnår på en ansvarlig måte.

Den fargerike kolleksjonen er en reaksjon på den kjedsommelige tilværelsen som coronaviruset har ført til og har hentet inspirasjon fra to epoker og stilarter hvor livet var atskillig mer spennende: 1980-tallets popkultur og 1920-tallets glamour. Plaggene hyller energien til de såkalte hemmelige speakeasies og nattklubber hvor individualitet, seksualitet og selvuttrykk sto øverst. Som forventet er blomsterprint en sentral del av kolleksjonen og den nye sesongens print er inspirert av den japanske kunstneren Tetsumi Kudo og hans drømmende verk hvor kunstige planter blomstrer i ørkenen.

Vi elsker kolleksjonen som får oss til å drømme om å danse natten lang iført de fargerike og vakre kreasjonene.

© By Malene Birger

By Malene Birger

"En maksimalistisk tolkning av bohemsk minimalisme". Slik oppsummerer By Malene Birger høst- og vinterkolleksjonen hvor visjonen har sentrert rundt å skape en helhetlig kolleksjon gjennom overdimensjonerte og overdrevne silhuetter.

Vi tok en prat om den nye kolleksjonen med Maja Dixdotter, sjefdesigner hos motehuset.

Hvilke utfordringer har du hatt når du utviklet denne kolleksjonen midt i en pandemi? Har den tvunget deg til å tenke annerledes?
– Det har vært et vilt og annerledes år, men jeg føler ikke min inspirasjon til høstkolleksjonen 2021 har vært så annerledes. Komfort har virkelig stått i høysetet det siste året, men det har alltid vært veldig viktig for meg og det kan man også se i kolleksjonen.

Hvilke plagg eller trender er must-haves til høsten?
– Lange strikkekjoler, maxikåper, chunky boots og ton-i-ton looks.

Hva er ditt beste stylingtriks?
– Kle deg i lag på lag og lek med forskjellige strukturer i hvert look. Det gir et inntrykk av et ikke ’alt for perfekt look’, som blir interessant.

Den nye sesongen er minimalistisk eleganse på sitt beste og våre favoritter inkluderer en hvit kåpedrøm, helantrekk i tweed, og lange strikkekjoler som får hjemmekontor til fremstå mer fristende enn noensinne.

Kolleksjonen er eksklusiv og voksen, de enkle formene understreker teksturen og kvalitetshåndverket i plaggene. Hvitt, sort og kremhvitt dominerer fargepaletten, med enkelte innslag av energisk rødt og rustrødt. Vi ser allerede frem til neste vinter hvor vi kan pakke oss inn i de delikate plaggene.

© House of Dagmar

House of Dagmar

House of Dagmar har tatt nyskapende digitale virkemidler i bruk denne moteuken. Det svenske merket er drevet av tre søstre og er et av to nominerte til Copenhagen Fashion Weeks bærekraftige pris the Sustainability Award. Som konsekvens av dette har de valgt å lage en produksjon som er mest mulig klimavennlig. Oppgaven ble løst gjennom bruk av avansert teknologi som kombinerer det virkelige og det virtuelle, modellen som i presentasjonen besøker ulike landemerker i København var faktisk aldri der.

Kolleksjonen består av eksklusive og essensielle plagg som kan bli brukt lagvis, pyntet opp eller ned og bli brukt hjemme eller på kontoret. Skreddersydde dresser i materialer med stretch og behagelig flanell, strikkede festkjoler og yttertøy som vi kan pakke oss inn i på kalde dager er inkludert i den elegante kolleksjonen. Fargepaletten er enkel med varme, nøytrale farger og gjør at basisplaggene enkelt passer inn i enhver garderobe.

© Lovechild1979

Lovechild1979

Denne sesongen feirer Lovechild1979 hverdagen slik som vi tidligere kjente den, før coronarestriksjoner, lockdown, munnbind og albuehils. Kolleksjonsvideoen viser reisende i en ankomsthall full av fremmede som alle har sine egne destinasjoner. Ingen vet hvor veien videre fører, men Lovechild1979 velger å feire mulighetene som det ukjente bringer.

På catwalken ble kolleksjonen fremvist av både kvinner og menn, og merkets forankring i 70-tallet fornemmes i designene. Saueskinnspels, vide skinnbukser, strikkevester og overdimensjonerte cardigans gir alle sterke assosiasjoner til tiåret. Kolleksjonen er sofistikert og elegant og vi elsker miksingen av materialer og de diskret printene. Her er det mange tidløse plagg vi setter på ønskelisten pronto.

© Rains

Rains

Det danske merket Rains har laget funksjonelt og moteriktig regntøy siden 2012 og har høstet stor anerkjennelse internasjonalt. Kjerneproduktet er funksjonelt og trendy regn- og yttertøy som samtidig har et spennende design, og den nye kolleksjonen leverer til de grader på forventningene. Rains sin digitale visning har i likhet med kolleksjonen et futuristisk preg over seg og forteller en historie om møtet med det ukjente. Det overdimensjonert yttertøyet beskytter mot omgivelsene og skaper en barriere til omverdenen i et design som leker med materialer og silhuetter som vekker nyskjerrigheten.

Oversized dunjakker, vatterte vester og regn-armybukser er blant den kommende sesongens plagg, i tillegg regnjakker i ulike varianter og bager, sekker og vesker. Med denne kolleksjonen i garderoben blir grå regnværsdager noe å se frem til.

© Wood Wood

Wood Wood

Streetwear møter sportstøy er en kortfattet beskrivelse av merket Wood Wood, som i likhet med flere debuterte med sin første digitale visningsfilm under vinterens moteuke. Herre- og damekolleksjonene presenteres i filmen, som fanger en urban og hektisk stemning i storbyen. Her blir ulike karakterer drevet av en slags ubevisst og spontan søken etter menneskelige forbindelser, et viktig aspekt som mange føler har gått tapt under koronaepidemien.

AW21-kolleksjonen er bygget på en tanke om et eklektisk look som kan sette sammen på mange forskjellige måter. Collegegensere og tweedblazere, skinnbukser, dunjakker og mønstrede strikkegensere er alle en del av Wood Wood sin siste kolleksjon som bærer det danske merkets umiskjennelige signatur. Vi gleder oss til å vandre gatelangs i denne kule kolleksjonen og møtes med gamle og nye venner.

© Baum und Pferdgarden

Baum und Pfergarden

Høst- og vinterkolleksjonen til Baum und Pferdgarden er leken som alltid. Fargerik miks med mønster og materialer som stylet lag på lag, her er alt lov.

Inspirasjonen bak kolleksjonen har de kreative direktørene Rikke Baumgarten og Helle Hestehave lett etter i danske kystbyer, hvor pittoreske landsbyer og industrielle havner ligger om hverandre. Kontrasten de opplevde her er videreført i kolleksjonen som består av 21 looks som er fotografert med ulike motepersonligheter og modeller i forskjellige verdensbyer. I dette universet er det ingen regler, og vi elsker det.