Stockholm Fashion Week fashion gatemote design
© fashionweek.se + private

Det beste fra moteuken i Stockholm

Vi har vært på Stockholm Fashion Week - Her er høydepunktene og kolleksjonene du må få med deg!

*Vi gjør oppmerksom på at denne turen var betalt av Assosiation of Swedish Fashion Brands.

Vår motejournalist og nettansvarlig Sonia Uppal var til stede under moteuken i Stockholm, da svenskene viste det beste de hadde å by på innen skandinavisk design. Vi oppsummerer hvilke trender, plagg og kolleksjoner du bør holde et øye med til høsten!

Gatemote: Se hva it-jentene hadde på seg under moteuken i Stockholm!

© Fashionweek.se

Jonas Clason og Maj-La Pizzelli står bak skomerket ATP Atelier som under moteuken i Stockholm presenterte sin høstkolleksjon på et dekket bord med kaker, levende lys og blomster. Skoene og veskene blir produsert i Italia, og kommer i tidløse fasonger som vi i redaksjonen har lagt vår elsk på for lenge siden. Hvert eneste år imponerer de med nye modeller, og i år viste de også en ny veske-kolleksjon som er inspirert av designet på sandalen som ble introdusert da merket lanserte for første gang.

rodebjer
© Henrik Nielsen

RODEBJER

Kontraster så ut til å være nøkkelordet for høstens kolleksjon hos Rodebjer. Fantastisk print, romantiske volanger nederst langs skjørtekantene, florlette topper og overdimensjonerte dressjakker, mest av alt likte vi for den fantastiske miksen av kvaliteter. En soleklar favoritt under moteuken i Stockholm!

– Kolleksjonen er inspirert av fantastiske kvinner i ulike faser i livet, stemninger, erfaringer og personligheter, forteller designer Carin Rodebjer.

hope
© Fashionweek.se

HOPE

I form av mørke kulører, enkle snitt og rene linjer har den minimalistiske trenden igjen funnet veien til catwalken hos Hope, men nå med innslag av skarpe farger.

Costume Awards: Dette er kjendis-høydepunktene du må få med deg!

dagmar
© Fashionweek.se

DAGMAR

Det svenske motehuset House of Dagmar er mestere på strikk. Det er deres signatur, og hver eneste sesong imponerer de oss med måten de tolker den på. Høstens kolleksjon var inspirert av Svenja Deininger, en østerisk kunstner som er kjent for sine abstrakte malerier. Sammensetningen av farger, overflater, teksturer og grafiske former appellerer til den sensuelle, sofistikerte og progressive Dagmar-kvinnen, og visningen ble vist mellom etasjene på en arkitekt høgskole.

IDA KLAMBORN
© Fashionweek.se

IDA KLAMBORN

På en lukket klubb midt i Stockholm-by gikk modellene i plagg fra 80-tallets fuksia og babyrosa til tomatrødt og oransje. Vi crusher på den røde toppen med stjerner, som garantert kommer til å bli hypet opp av it-jentene til høsten.

STAND

Det er ingen hemmelighet at vi elsker jakkene fra STAND, og denne gang forelsket vi oss igjen. Leopardprint fortsetter å prege høstsesongen, mikset med store hettegensere og tilbakelente sportsklær.

J.LINDEBERG
© Fashionweek.se

J.LINDEBERG

Johan Lindeberg er tilbake i bransjen etter en ti år lang pause fra merket han selv grunnla. Under moteuken viste han sin første kolleksjon etter comeback som kreativ leder for det svenske merket. Visningen startet med at han snakket om utfordringene, og hyllet sterke kvinner som har støttet ham gjennom årene.

På visningen så vi sporty boblejakker i forskjellige farger, skinnjakker med feminine detaljer, og de typiske dressene med bukse og blazer. Plaggene har et maskulint preg, men er gjort feminine med enkle detaljer.

BECKMANS COLLEGE OF DESIGN
© Fashionweek.se

BECKMANS COLLEGE OF DESIGN

Tolv individuelle designere har samarbeidet med seks nordiske motehus. Dette er favorittene:

1. Sofia Hildebrand x 2NDDAY

Skreddesydd skinn-trenchcoat, perfekt snitt og en spennende miks av kvaliteter.

– i'm sharp and sparse but playful and sometomes blue. I'm unit but not like that. I'm just allt he bright colours imploded, reduced to nothingness.

2. Linchao Zhang x 2NDDAY

Kolleksjonen består av lange silhuetter, lag på lag og kule snøredetaljer. Sexy utskjæringer og fine detaljer gjør kolleksjonen delikat og sofistikert.

– The inspiration for the collaboration with 2NDDAY comes from an artistic film based on a true story, which tells the narrative of a protagonist's inner struggle against schizoprenia, the long-term torment as well as converagence of three clashing personalities. By utilizing varieties of material in patchwork, contrasting of colours and asymmetrical shapes, this collection focuses on creating an authentic worild in numerous layers.

3. Disa Gadd x Oscar Jacobson

Moderne og maskulint, med fokus på funksjonalitet og brukervennlighet.

– Don't forget to water the plants, I might be back on sunday.

WHYRED
© Fashionweek.se

WHYRED

Den herreinspirerte trenden er blitt tydeligere de siste årene, og til høstsesongen er det ingen vei uteom. Overdimensjonerte dressjakker, viktorianske skjorter, maskuline snitt og matchende snøredetaljer. Whyred avsluttet moteuken med en fantastisk kolleksjon som ble vist på et gammelt teater utenfor byen.

Ganni: Se den rålekre høstkolleksjonen her!