FUSHION: Norges nye mote- og kunstfestival
© ESP // Kaibosh

FUSHION: Norges nye mote- og kunstfestival

Oslo Runway slår seg sammen med Collective Art Festival og skaper mote- og kunstfestivalen Fushion.

Mange ble overrasket da arrangørene bak Oslo Runway i januar meldte ut at den kommende moteuken var avlyst og at de ville ta en pause og bruke tiden fremover mot august til å finne ut hvordan de kunne bli mer fremtidsrettet og verdiskapende for den norske motenæringen.

Nå er tenkepausen over, og det står klart at Oslo Runway har slått seg sammen med Collective Art Festival for å skape en tre dagers festival som skal belyse norsk mote og kunst. Formålet med festivalen er å fremme norske designere, mote og kunstnere både i Norge og internasjonalt.

FUSHION, som arrangementet heter, går av stabelen 28.-30. august i Oslo. Årets program vil by på en miks av både veletablerte og "up and coming" kunstnere og designere.

FUSHION: Norges nye mote- og kunstfestival

Teamet bak FUSHION

© Pernille Sandberg
  • Vi har jobbet på spreng med FUSHION og er stolte over å kunne presentere et fantastisk spennende program 28.-30. august. For både OSLRW og Collective er FUSHION en naturlig videreutvikling hvor vi redefinerer de tradisjonelle mote og kunst plattformene og sammen våger å gå nye veier som følger nye tider, sier Ditte Kristensen, grunnlegger av Oslo Runway og FUSHION.
FUSHION: Norges nye mote- og kunstfestival. ESP, Kaibosh, Holzweiler, Cathrine Hammel, Maria Black og Mardou&Dean.

ESP, Kaibosh, Holzweiler, Cathrine Hammel, Maria Black og Mardou&Dean er bare noen av designerene som kommer på årets FUSHION.

© ESP // Kaibosh

Arrangementene vil hovedsakelig foregå på YOUNGS ved Youngstorget. Her vil det bli arrangert motevisninger, presentasjoner, utstillinger, eventer og spennende TALKS på dagtid og fester på kvelden. Fullstendig oversikt over hele programmet finnes her.

Det vil også være mulig å oppleve FUSHION-festivalen også andre steder i byen. En rekke arrangementer og utstillinger vil være tilgjengelig i gallerier, på kjøpesentre, på gaten og i private hager.

Festivalen er gratis og åpen for alle på YOUNGS. For å delta på festene om kvelden må du melde deg på gjennom www.fushionoslo.com. De fleste av arrangementene i sentrum er også åpent for alle.

FUSHION: Norges nye mote- og kunstfestival. Ingrid Bredholt og Ahmed Umar

Ingrid Bredholt og Ahmed Umar er to av artistene du kan se under årets FUSHION.

© Ingrid Bredholt // Ahmed Umar