© costume.no

H&M-debut under moteuken i Paris

H&M hadde samlet kremen av kremen av kjendiser, moteredaktører og supermodeller for å markere starten av moteuken i Paris.

© costume.no

­Du vet du er på rett visning når du ankommer sammen med en svartkledd Emanuelle Alt, Paris Vogues sjefredaktør, hun like fastklemt i den stjernespekkede køen som oss. H&M hadde samlet kremen av kremen av kjendiser, moteredaktører og supermodeller for å markere starten av moteuken i Paris.

-Vi synes det er så fantastisk det vi gjør, så vi kan jo vise det på en spesiell måte. Vi snakket om New York og London, men endte opp med Paris - verdens motemetropol, sier sjefdesigner Ann-Sofie Johansson.

H&M har tidligere hatt storstilte motevisninger i sammenheng med sine designersamarbeid, men denne gangen følte de for å fokusere på hva de selv designer og vise side om side med de viktigste aktørene under moteuken.

-Det er en spennende utvikling for H&M å vise nøkkelplagg for høsten i Paris, forteller kreativ rådgiver i H&M, Margareta van den Bosch. Visningen føltes magisk og det hele ble forsterket av de stilrene og stemningsfulle omgivelsene.

© costume.no

70-talls leilighet

I hagen på Musée Rodin hadde motehuset bygget en installasjon som lignet en parisisk 70-tallsleilighet, fullutstyrt med alt fra bad til spisestue, hvor kolleksjonen ble vist.

-Det var et veldig bra show. Jeg følte at jeg var i et H&M-hus, samtidig som det var mitt hus. Jeg hadde det veldig gøy, ifølge supermodellen Cara Delevingne.

Rundt om i rommene satt stjerner som Ashley Olsen, Daisy Lowe, Leigh Lezark, Lizzie Jagger og Emma Roberts på rad og rekke under visningen og minglet på etterfesten mens DJ-duoen 2ManyDJs og artisten Owlle spilte og cocktailsene fløt.

© costume.no

Motejournalist Mette og sjefredaktør i StyleMag, Celine Aagaard, tester stemningen på badet i leiligheten.

Svart og uanstrengt

Kolleksjonen som ble vist gled rett inn i omgivelsene med sitt bohemske, nonchalante og sofistikerte preg. Sarte 20-tallskjoler, skarpe uniformsjakker, rå skinnbukser og duvende fuskepelskreasjoner ble geleidet fra rom til rom på ingen ringere enn supermodellene Arizona Muse, Ashley Smith, Cara Delevingne og Isabeli Fontana.

­-Vi hadde en venninnegjeng i tankene da vi designet plaggene. Kule jenter som byttelåner med hverandre, stjeler noe fra kjærestens garderobe og finner frem skatter fra sin gamle mormor på loftet. Det skal kjennes lite anstrengt, noe alle vil ha til høsten. Og selv om skissene for lengst var tegnet da designteamet fant ut at visningen skulle være i den franske hovedstaden virket det gjennomtenkt at akkurat denne kolleksjonen skulle være svart og nedtonet i stilen.

-Når man tenker på skreddersydde plagg og dresser tenker man svart og marineblått, ikke masse farger og mønstre. Vi ville heller jobbe med gode kvaliteter, kontraster og forskjellige stoffligheter i kolleksjonen, som perlebesatt chiffon, ull, strikk og skinn, og kombinere disse på forskjellige måter, forteller Johansson. Et par fargeaksenter i rødt og pudder var likevel kastet inn i den mørke miksen.

- Det er ikke et nytenkende konsept, men det er hva vi synes er kult, og det er det vi selv ønsker å gå med. Skulle jeg valgt ut ett antrekk fra kolleksjonen skulle det vært et par lårhøye støvler, en stor, grov strikkegenser og en skarp, skreddersydd uniformfrakk over det hele.

Og i tråd med den enkle fargevalget var tilbehøret holdt til et minimum for den rette attityden.

-Vi skulle egentlig ha MC-støvler, men endte på lårhøye støvletter, både flate og høyhælte. Høsten er ikke full av tilbehør, men det du bør ha er en skulderveske, et par av støvlene og en militærcaps, sier Johansson.

Vi gleder oss vilt til 5 september når kolleksjonen slippes i butikk.

Her ser du flere bilder fra visningen:

© costume.no

Supermodellen Arizona Muse iført høstens minimalistiske cape.

© costume.no

En enslig rød kjole blant en hærskare svarte, dramatiske plagg.

© costume.no

Kraftig strikk og lårhøye støvler står på listen over sjefdesigner Ann-Sofie Johanssons nøkkelplagg for høsten.

© costume.no

Høstens fuskepelsjakke og it-caps.

© costume.no

Den kommende sesongen handler om å leke seg med forskjellige kontraster i antrekket.

© costume.no

Sjefredaktør i Vogue Nippon, Anna Dello Russo, til høyre.

© costume.no

Skuespiller og designer Ashley Olsen og sjefredaktør i CR Fashion Book Carine Roitfeld.

© costume.no

Modell og stilikon Elena Perminova.

© costume.no

DJ og modell Leigh Lezark.

© costume.no

Artistene Lizzy Jagger og Josephine de La Baume.

© costume.no

Kreativ konsulent og skribent Amanda Harlech.

© costume.no

Skuespiller Melissa George og modell Daisy Lowe.

© costume.no