"Hello, World": Gannis nyeste kolleksjon er inspirert av kunstig intelligens

– Jeg ville virkelig at vi skulle pushe oss selv denne sesongen, for å se om vi kunne skape de mest opphøyde looks vi noensinne har laget, sier Ditte Reffstrup om kolleksjonen.

Torsdag kveld fikk Ganni æren av å avslutte moteuken i København, og slo til med et unikt show-konsept drevet av kunstig intelligens. Ganni har nemlig i samarbeid med kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm skapt AI-boter som gjennom høyttalere hengende på trær oppfordret publikum til å bidra til en fremtid med mer empati, omtanke og optimisme. Med utgangspunkt i trær ønsker Ditte og Nikolaj Reffstrup, ekteparet som står bak Ganni, å starte en diskusjon omkring hvordan vi forener den digitale og fysiske verden gjennom mote og kunstig intelligens:

– Jeg tenkte på AIs potensiale for godhet. Som mor til tre barn og forretningskvinne tenker jeg mye over hvordan jeg kan oppdra barna til være snille, følge seg trygge, være ansvarlige. Det er det samme med GANNI; hvordan vekster vi brandet til å bli mest mulig ansvarlig? sier Diffe Reffstrup i en pressemelding.

Kolleksjonen er inspirert av fremveksten av kunstig intelligens (AI), som programmert med data om Ganni-brandet representer brandets Ganni-girls og oppfordret til en fremtid med mer omtanke og godhet. Showets kule trackliste var også satt sammen av AI.

Gannis nye samarbeid med New Balance har resultert i flere kule sneakers-design som ble vist frem på catwalken.

Ganni har lenge vært engasjert i fremveksten av bærekraftig mote, og flere innovative materialer er brukt i kolleksjonen, fra skinnimitasjonen Oleatex som er skapt av overskuddsmateriale fra olivenolje-produksjon til Algreen, som er plastfrie paljetter laget av sjøgress og landbruksavfall.

Catwalken bød også på smakebiter fra Gannis nye samarbeid med New Balance, brilleprodusenten Ace & Tate samt en samarbeidskolleksjon med Paloma Elsesser, kjent modell og forkjemper for inklusivitet i moteindustrien.

Vår; og sommerkolleksjon er helt i tråd med Gannis DNA; leken og optimistisk, med miksing av materialer, farger og print. Ditte Reffstrup forklarer at kolleksjonen er Ganni tatt til ytterpunktet::

– Jeg ville virkelig at vi skulle pushe oss selv denne sesongen, for å se om vi kunne skape de mest opphøyde looks vi noensinne har laget.

Resultatet er en kontrastfylt kolleksjon som byr på alt fra både denim, rysjer, skimrende metallic og outdoor-vibben som Ganni er kjent for. Lag-på-lag styling og miks og match med farger understreker allsidigheten til designet; her kan du enkelt gå fra kontor-antrekk til en kveld på byen.

Se hele kolleksjonen her.