Her er de største trendene fra AW22-moteuken i Milano

Vi guider deg her gjennom de største trendene fra den nettopp overståtte moteuken i Milano.

Det er den tiden på året hvor moteukene atter en gang er over oss. Milano stod sist for tur og de digitale formatene som vi begynte å bruke under koronapandemien, hadde så smått blitt lagt på hyllen. Dette med et resultat av en summende storby fylt av pressefolk fra hele verden som alle skulle se hva designerne hadde på tegnebrettet til den kommende høst- og vintersesongen.

Vi var selvfølgelig også med til moteuken og vi gir deg her et samlet overblikk over de største trendene.

1. Tid til singlet

Den klassiske singletten blir ofte betraktet som en del av basisgarderoben, men denne sesongen skal plagget ifølge designerne spille hovedrollen i looken. Vi spår allerede nå at Pradas versjon preget med merkets lille, ikoniske logo vil bli utsolgt i det øyeblikket den kommer til butikkene. De fleste vil dessuten kunne hoppe med på trenden, da singletter også fås i flere budsjettvennlige versjoner fra blant annet highstreetbutikkene.

2. Lavtsittende jeans

Diesel er tilbake på catwalken og jeansene sitter lavere enn noensinne før. Buksene leder straks tankene tilbake til årtiets MTV-mote, som vi har sett snike seg inn på catwalken gjennom de seneste par sesongene. Men Diesel var ikke det eneste merket som re-introduserte den lavtsittende modellen – merker som Etro, Versace og No21 fulgte tropp.

3. Miniskjørtet

Det er ingen tvil om at miniskjørtet er tilbake i motebildet. Du har nok ikke kunnet unngå å støte på Miu Mius plisserte, lavtsittende versjon på sosiale medier. Under moteuken i Milano ble det slått fast at trenden er langt fra overstått – Max Mara viste blant annet en versjon i kunstpels, mens Fendi introduserte en mer praktisk modell med innbygde shorts og vedheng.

4. Oversized vesker

En av de helt store høydepunktene under Milanos moteuke var Bottega Veneta-moteshowet som også markerte creative director Matthieu Blazys debutshow. Her ble det sementert at hypen rundt det italienske merket er langt fra over – og at vi igjen kan se frem til å bære romslige, oversized vesker med oss hvor enn vi går.

5. Fokus på små detaljer

Ofte er det de små detaljene som setter prikken over i’en i et antrekk og den nettopp overståtte moteuken viste at motehus som Prada og Jil Sander mestrer de små detaljene bedre enn noensinne før. Gjør som dem og finn frem din farmors brosje eller et vakkert halskjede – de kan skape små mirakler for din lille, sorte kjole eller en grå strikkegenser.

6. Fremhevede skuldre

De klassiske skulderputene fra 1980-tallet hadde fått en ny vri i flere av AW22-showene. Denne sesongen har skulderputen blant annet sneket seg inn hos Bottega Veneta i form av en stroppekjole, mens skuldrene hos Tods står i kontrast til en smalere, markert midje.