Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

mno_0309 © Copenhagen Fashion Week

Rotate Birger Christensen SS22.

Her er den danske moteukens største trender

Det var optimisme og lekenhet på catwalken under Copenhagen Fashion Week. Designerne eksperimenterte - både med design og materialer.

Forrige uke bød på fest, farger og vakkert design da de danske merkene viste sine kolleksjoner under Copenhagen Fashion Week. Mens det for de fleste merker var neste års sommerkolleksjon, SS22-kolleksjonene, som ble presentert, var det hos andre brands deres aktuelle høstkolleksjoner, AW21-kolleksjonene, som ble vist frem på catwalken.

Rene linjer, sexy vibber og signatur-items som clogs med trehæl, fargerike silketopper med puffermer og enke, detaljerte blazere gikk igjen i et frigjort univers som appellerte til en moderne, sterk og modig kvinne.

SS22-kolleksjonene besto generelt av hverdagselementer som møtte ekstraordinære, nedtonede beige nyanser mikset med rosa, oransj og grønn, blomstermotiver, silke, skinn og smarte crop tops.

Under har vi sammenfattet noen av de mest fremtredende trendene den danske moteuken bød på.

large_MKDT-SS22-look-13 © Copenhagen Fashion Week
1 / 1

Tailoring

Skreddersøm og dresser høres ut som noe vi har sett før, og det er da også både en gammel, tidløs og klassisk trend som er tilbake i rampelyset.

Dressen kommuniserer ikke bare makt og seriøsitet, men kan også med den rette franske laissez-faire-tilgangen være ultrasexy. Uavhengig av hvordan du bruker den kan dressen brukes som et sterkt likestillings-statement.

Et sporty touch gir dressen et friskt pust, og flere designere lekte med silhuetter, korte shorts og lange skjørt.

Sett hos disse merkene: Mark Tan, Saks Potts, Skall Studio og Designers Remix.

mno_0309 © Copenhagen Fashion Week
1 / 1

90-talls vibber og crop tops

Hvis det er én trend som fikk de forskjellige catwalkene til å gløde er det den korte magetoppen, som med sin sexy og 90-tallsaktige silhuett treffer midt i tidsånden. Flere brands viste at 90-tallets minimalisme på banen igjen, og Københavns motehus hyper årtiet som aldri før – både i moten på catwalken og den på gaten.

Stilen er enkel, skulpturell, minimalistisk og ren med gjennomtenkte detaljer som får lov til at stå frem. Linjene er delikate og sexy, og fargene veloverveide og markante. Bukser med rette ben, tanktopper og den smarte crop toppen vekker oppsikt.

Sett hos disse merkene: Rotate Birger Christensen, Saks Potts, Ganni, Lovechild, Helmstedt, Remain Birger Christensen og Designers Remix.

26_2108CH-Holzweiler-SS22RW_1021 © CPHFW / Holzweiler
1 / 1

Gjennomsiktig

En forførende og gjennomsiktig trend er igjen på banen: Merker som Ganni sendte modeller ned catwalken i gjennomsiktige materialer og viste at neste sommer gjelder 'less is more’.

Trenden skinner tydeligst gjennom i designernes hyppige bruk av transparente stoffer – et materialevalg, som spiller på alle de kvinnelige aspekter ved både å være poetisk, glad og sexy. Silhuettene er minimalistiske og skarpe.

Trenden er med på å forevige undertøys-inspirerte kjoler, og henter på den måten den sarte, sexy kjolen fra undertøysskuffen ut i lyset.

Sett hos disse merkene: Ganni, Holzweiler, A. Roege Hove og Saks Potts.