© Holzweiler AW23 / CPHFW

Holzweiler AW23

Bli med Holzweiler på en undersjøisk reise med den nye kolleksjon "Deep Sea".

Det norske motehuset med Susanne Holzweiler, Andreas Skappel Holzweiler og Maria Skappel Holzweiler i spissen er i rask utvikling (de solgte aksjemajoriteten til kinesiske Sequoia Capital China i høst og har nylig åpnet sin første internasjonale butikk i København), og har en åpen og nyskjerrig tilnærming til kunst, arkitektur og natur, noe som tydeliggjøres i det meste trioen foretar seg.

På moteuken i Københavns siste dag viste Holzweiler frem sin nye høst- og vinterkolleksjon "Deep Sea", hvor publikum ble invitert inn et spennende undersjøisk univers. Catwalken var omgitt av korallformasjoner bygget på sand, modellene var stylet med "wet look" hår og duggfrisk makeup mens de bar på vesker dekorert med lange tekstiler som gav assosiasjoner til tang og tentakler.

Med "Deep Sea" har Holzweiler igjen latt seg inspirere av naturen, og har mange tydelige referanser til det våte element i den nye kolleksjonen:

"Tekstiler fremstår som vasket og slitt av bølger, børstet mohair og bouclé er frynsete som gamle fiskenett", er bare noen inspirasjonskildene Holzweiler oppgir i en pressemelding.

Kolleksjonen har mange nikk til Holzweiler-klassikere som de ikoniske skjerfene og dunjakkene samt skreddersydde bukser og dressjakker. Som i flere kolleksjoner vi har sett her under moteuken, er det tydelig at trenden med cargobukser fortsetter, i likhet med oversized jakker; både i dun, skinn og blazerutgaver.

Fargepaletten er naturalistisk med marineblå, brun, mørkelilla og lys gul som gir assosiasjoner til både livet under havet og en solfylt himmel; Holzweiler gir oss lyst til å forlate kontoret og komme oss ut i naturen så fort som mulig.

Se hele kolleksjonen her.