© Wenn

Jennifer Lopez om kjolen som inspirerte ny teknologi

Verdensstjernen forteller historien bak en av vår tids mest berømte kjoler, og hvordan hennes opptreden på den røde løperen førte til utviklingen av en teknologi de fleste av oss bruker daglig.

Det gikk et gisp gjennom publikum under Versaces motevisning i Milano i helgen, og det var ikke kun den kommende vårmoten som imponerte gjestene. For som en avslutning på SS2020-showet kom evigunge Jennifer Lopez ut på catwalken, iført Kjolen med stor K; den ikoniske "Jungle Dress" hun brukte under Grammy-utdelingen i 2000 som virkelig gjorde henne verdenskjent.

J-Lo i Versace er imponerende, også utover det faktum at hun så like fantastisk ut nå som den gang for snart 20 år siden. Moteøyeblikket skulle nemlig vise seg å bli en inspirasjon for flere enn fans og fotografer, og påvirker i stor grad våre medievaner den dag i dag.

J.Lo og P. Diddy under Grammy-utdelingen i 2000.

© Wenn

Kjolens wow-faktor fikk store og uante ringvirkninger. At mote er en stor inspirasjonskilde for mange er ikke noe nytt, men i dette tilfellet førte moteøyeblikket, eller rettere sagt reaksjonene på det, til utviklingen av en teknologi som er hyppig brukt av de fleste av oss på en daglig basis.

I 2000 var bildesøk på internett nemlig ikke tilgjengelig, og søkeresultatene på Google.com kom kun opp som blå linker. Google selv beskriver hvordan deres utviklere i dagene etter Grammy-utdelingen innså at deres brukere ikke kunne finne søkeresultatene de var ute etter - nemlig bilder av J.Lo i Versace-kjolen - og at dette inspirerte dem til å utvikle Google Images. I dag blir 1,2 milliarder bilder lastet opp daglig til Google Photos, og bildesøk har blitt en fast del av våre internettvaner.

Jennifer Lopez og Donatella Versace på catwalken under moteuken i Milano 2019.

© Wenn

Rent personlig ble Grammy-utdelingen i 2000 definerende for Jennifer Lopez, for som hun sier:

  • Denne kjolen markerer et viktig øyeblikk i min karriere. Du kjenner kanskje ikke til musikken eller filmene mine, men du har fått med deg det øyeblikket og den kjolen.

Se videoen hvor Lopez forteller om kjolen, hennes vennskap med Donatella Versace, samt den teknologiske utviklingen som det store moteøyeblikket førte til.

Kilde: TechCrunch