London Fashion Week - her er høydepunktene!

Motejournalist Mette reiste til London under moteuken. Se hva som var de mest inspirerende visningene, hvor hun spiste og hvor hun sliten sparket av seg skoene ved ukens slutt.

Én etter én avsluttes de, de internasjonale moteukene som viser alt det vi skal sitte og drømme om, frem til neste sesong når det slippes i butikk. Vår motejournalist Mette reiste til London for å se høstkolleksjonene fra de britiske motehusene. Se høydepunktene under.

Gikk du glipp av det beste under moteuken i København? Fortvil ikke, du får oppsummeringen her.

BURBERRY

Midt i Kensington Gardens, i et enormt telt spesialdesignet for anledningen, og plassert på første rad, så vi det ene fargerike Burberry-antrekket etter det andre. Supermodell Edie Campbell åpnet visningen, akkompagnert av en live forestilling med den britiske artisten Jake Bugg.

Kolleksjonen har Christopher Bailey, Burberrys sjefdesigner, kalt The Patchwork - en referanse til miksen av et hav av mønstre og teksturer, alt inspirert av britisk historie, musikere og artister. Hovedfokuset lå på motehusets nye veske av samme navn, med skinn sydd i patchwork, og med en lukning bestående av beltespennen på deres ikoniske trenchcoat.

Nå er vi inspirert til å kle oss i farger igjen, med en garderobe bestående av blanke pytonteksturer, metallisk blomstermønster, kasjmir, lammepels, lamé og grafiske ruter. Alt kastet sammen på en nonchalant, men helt perfekt måte.

Den banebrytende designeren offentliggjorde nylig at han neste sesong vil vise en kolleksjon som vil være tilgjengelig der og da i butikk, ikke et halvår senere. Det blir spennende å se om hele bransjen følger etter.

Vil du se visningen live? Klikk her!

Se hvem som stjal showet!

SPISE

En viktig del av moteukene er selvsagt all minglingen. Og da hører mat med. Etter et forvirret stopp med taxien utenfor en luguber strippeklubbinngang i Soho innså vi at dette faktisk var stedet vi skulle spise på - La Bodega Negra er stedet for deg som vil ha hovedstadens beste fisketaco, margarita og generelt kuleste og mest avslappede meksikanske bule. Hit skal vi helt klart tilbake!

Asiatisk mat preget hovedsakelig lunchmenyen. Test ut Koya Bar i Soho for fantastisk japansk mat og Friends of Ours i Hoxton for en miks av japansk og australsk kjøkken.

Vil du ha flere London-tips? Les hvor Hege Aurelie drar når hun er i byen.

SOVE

På Londons østkant ligger et av våre favoritthoteller, The Hoxton Shoreditch. Her er stemningen avslappet, rommene delikate og servicen helt perfekt. Og det aller beste - det er ikke så dyrt!

Vil du ha flere reisetips? Se vår Stockholm-guide her.

MULBERRY

Det var den visningen folk var mest forventninngsfulle til under hele moteuken. Motehuset Mulberry har i flere sesonger unnlatt å ha show, men var nå tilbake på banen. Grunnen? Ny sjefdesigner! Johnny Coca har en 15 års fartstid i bransjen som tilbehørsdesigner, med Louis Vuitton, Bally og ikke minst Céline på CV'en. Her forventet de fleste mirakler på veskefronten. Og det fikk de! Etter en grundig sikkerhetskontroll verdig en internasjonal flyplass, entret gjestene storsalen på en av Londons mest grandiose bygninger fra Middelalderen, nemlig Guildhall. Her var urgammel arkitektur mikset med enorme speil for en kaleidoskopisk effekt og catwalken klar for modellene.

Ventetiden var absolutt verdt det. Johnnys visjon for Mulberry var leken og fargerik, med sterke snitt og nytenkende kombinasjoner. Veskene, de var absolutt så spektakulære som vi hadde ønsket at de ville være! Go Coco!

RE-SEE HOS MULBERRY

Har vi tid og mulighet, ser vi alltid kolleksjonene om igjen dagen derpå. Alt er annerledes når vi kan ta og føle på plaggene, og se dem på helt kloss hold. På showrommet vises i tillegg hele kolleksjonen, ikke kun det de piecesene som var inkludert i visningen. Vår konklusjon - det er bare begynne å spare! Vi har funnet vår nye favorittkåpe og en haug med vesker som vi ønsker oss inn i samlingen. Her finnes det mange nye it-vesker.

Apropos it-vesker - se hva vi tror blir den neste her!