© Anna Stokland

Milan Fashion Week: Rød er årets farge

Både Gucci, Fendi og Max Mara gikk for den romantiske og sterke fargepaletten.

Fra slipset til Donald Trump, tyllkjolene til Dior og til løperen i Hollywood. Rød er og blir sesongens peneste og mest trendy farge. Under moteuken i Milano kom man heller ikke unna den romantiske paletten, som var å se overalt, spesielt på catwalken.

Fikk du med deg: Guccis spektakulære visning i Milano

Hos de mektigste motehusene utgjorde rødfargen den største delen av kolleksjonene. Både Fendi, Gucci og Max Mara gikk for den sterke fargen. Tilfeldig? Neppe. Rødtonen har flere goder enn at den er vakker å se på. Det er ikke uten grunn av både Trump og Hillary Clinton valgte å bruke fargen på antrekkene sine under valgkampen. Det sies nemlig at rød brukes for å oppnå både makt og oppmerksomhet.

Fendi AW17
© Anna Stokland

Fendi viste en meget feminin og sterk kolleksjon under moteuken i Milano. Røde støvletter, øreringer med bokstaven F og statement-kåper utgjorde den kommende høstkolleksjonen, designet av Karl Lagerfeld. 70-tallsinspirasjonen er heller ikke å komme unna, noe man kunne se på både snittene og materialene. Veskekolleksjonen til Fendi er like sterk som før, og vi liker miksen av skinnkvalitetene. Kanskje dette blir den nye it-vesken?

Så du denne: Gucci med ny solbrillekampanje

Max Mara AW17
© Anna Stokland

I tillegg til at store deler av Max Maras visning var preget av rød i ton-i-ton, var også antrekkene å se i ulike brunnyanser. Flere motehus har beveget seg mot beige og brunt denne sesongen, og noe sier oss at brunt kanskje er det nye sorte? Uansett, vi elsket høstkolleksjonen til Max Mara. Ikke bare var den brukervennlig, lun, minimalistisk og vakker, men visningen var også stjernespekket. Supermodell etter supermodell vandret langs catwalken i nydelige omgivelser, og det var vanskelig å si om det var Natasha Poly eller Gigi Hadid som kledde trendfargen best. Hva synes du?

Leste du denne: Slik skal neglene se ut i 2017

Moschino AW17
© Anna Stokland

Det er ikke annet å si om designeren Jeremy Scott enn at han er rå på kulisser, fantasi og har en lekende kreativitet. Moschinos visningen under moteuken i Milano var inspirert av teater, pappkartonger og plastikk. Også her kan vi se at både bruntoner og den røde paletten preger flere av antrekkene til det italienske merket - som er alt annet enn minimalistisk.

Prada AW17
© Anna Stokland

Prada på sitt beste! Fluffy, maksimalistisk og sterke farger prydet den fine kolleksjonen til Miuccia Prada. Noen av snittene er tydelig inspirert av 70-tallet, noe vi ikke kommer unna denne sesongen. Skoene på modellene var også svært iøyenfallende, og man kunne se både knehøye boots, stilettheler i gult og loafers. Vi har forelsket oss i de feminine skjørtene som styles med sko i sterke farger!