Min moteuke: Helene Hammer
© Veronica von Clemm

Min moteuke: Helene Hammer

Norske Helene Hammer har slått gjennom som modell, signert kontrakt med fire agenturer og lever modelldrømmen i turbulente New York. Nå deler hun et stylingtriks som alltid fungerer på casting!

Hver uke presenterer Costume en motepersonlighet som forteller om ukens høydepunkter. Denne uken slår vi av en prat med Helene Hammer, som har slått gjennom som internasjonal modell, og signert med hele fire modellagenturer i Oslo, London, New York og Hamburg. Hun har base i turbulente New York, og deler noen snutter fra hverdagen sin.

MANDAG

Hva skal til for at uken din skal bli velykket?

– New York er en helt koko by, en eventyrverden. Det går fort i svingene, og ingen dag er lik. Jeg er veldig vane-menneske så litt struktur og faste rutiner er viktig for at jeg skal ha det bra. Havregrøt på morgenen, en kopp kaffe og dr. Phil på iPaden før jeg tar meg en kort løpetur langs elva, eller time treningssenteret. Og litt tid til å jobbe med mine egne små kreative prosjekter, gjøre et par spennende castings og kule shoots er viktig.

TIRSDAG

Hvis du måtte velge ett plagg i klesskapet ditt, hvilket hadde du gått for?

– Skulle gjerne vært en fantastisk fargerik kjole, eller noe med glitter og paljetter, men tror faktisk jeg må være litt kjedelig å si en jakke fra Levi's jeans. Den fant jeg i en vintage-butikk en dag etter jobb, akkurat en sånn som kjæresten min mistet en stund tilbake, så den ble kjøpt som en gave til ham, men den gaven fikk han aldri... Hvis jeg skulle valgt ut noe annet, må det ha vært den perfekte Boxy passformen som de eldre modellene har, som er sort og lett å slenge på.

– En uskreven regel er at man må bruke sorte tettsittende klær på castings, noe jeg ikke er spesielt fan av, eller har mye av i garderoben, med den jakka over et par skinny jeans, en sort tank Top og et par cat-eye solbriller, klarer jeg å beholde litt "kulhetsfaktor", og føle meg vel.

© Veronica von Clemm

ONSDAG

Hva mener du er sommerens største trend, og hvordan styler du den?

– Jeg følger ikke så veldig mye med på trender, og går i det jeg selv liker og føler meg vel i, observerer en del ruter i gata om dagen, og det digger jeg! Gjerne hvis jeg kan style det med et annet print, som for eksempel blomsterprint.

© Veronica von Clemm

TORSDAG

Hva har vært ukens største happening - og hva hadde du på deg?

– 17.mai i New York! Hurra! Elsker 17.mai. Det var den første ordentlige sommerdagen i New York, med 30 grader. Var ganske mange svette nordmenn som spiste pølser og vafler utenfor Sjømannskirken. Det var rett og slett god stemning.

– Senere dro vi på en takterrase på Manhattan, hvor det var 17.mai-fest. Gode drinker, basseng og store smil. Kvelden endte på Felix, hvor alle nordmenn samles hvert år for å feire, og lokalet var pyntet med norske flagg! Dans på bordene til Alexander Rybak, Jan teigen og veldig mange blide nordmenn på et sted! Skikkelig bra dag! Hadde selvfølgelig på meg norsk design på Norges nasjonaldag - en nydelig kjole fra Fall Winter Spring Summer!

FREDAG

Hva er ditt ultimate partyantrekk?

– Jeg kjøpte et par Manolo-heels i skikkelig Carrie-stil sist uke, og de kommer til å bli godt brukt. Man kommer lett unna med en kul t-skjorte, og et par enkle bukser. Perfekt for drinks!