bytimo kjole
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

OSLO RUNWAY: Se kjolene fra byTiMo-kolleksjonen

Nå kommer også egen kolleksjon med brudekjoler!

byTimo er alltid visningen som får oss til å lengte etter sol og varme. Selv om dette er AW18, drømmer vi oss likevel bort til strand, ferie og deilige sommerfester når vi ser de nye plaggene. Denne sesongen har det norske suksessmerket likevel fler kåper enn noen gang - og vi elsker det!

Blant champagne og kanapeer på Teaterkafeen i Oslo gikk modellene rundt bordene. Vi la ekstra godt merkene til inspirasjonen fra Japan og nomaden - som står sentralt denne sesongen. Favoritten fra visningen er den dressen i en nydelig rosafarge.

Fått med deg? SKAM-skuespiller vant Årets best kledde under Costume Awards 2018!

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Vi har snakket nærmere med sjefsdesigner og grunnlegger av byTiMo, Tine Mollatt.

Hva er årets kolleksjon inspirert av?

– Kolleksjonen er kompleks og full av kontraster, inspirert av det multikulturelle, samt at nomaden har stått i sentrum. I tillegg er vintageinspirasjonen like sterk som alltid, forteller Tine.

​Hva må til for å tenke annerledes hver sesong?

– Vi må være i en konstant flyt fremover. Vi reiser til steder som Tokyo, India, USA og rundt i Europa. Vi er på vintagemarkeder, på utstillinger og opplever den lokale kulturen hvor vi er. Alt dette bringer utrolig mye inspirasjon. Det å være nysgjerrig på tendenser i verden er viktig for meg. Jeg leser meg alltid opp på tendensene gjennom ulike sosial-antropologer. I tillegg jobber vi aldri med de korte, men alltid med de lange trendene.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Ser du noen tydelige kjoletrender i år?

– Vi lever veldig i vårt eget univers, med våre egne print, farger, materialer og former. En kjole må ha personlighet, og med det mener vi at vi jobber med ulike detaljer som gir kjolen karakter. Om jeg skal velge en kjolemodell har jeg sterk tro på wrap-kjolen i ulike varianter, materialer og snitt i 2018.

Hvilken kjole fra kolleksjonen er sesongens must-have?

– Etter fittingen med alle modellene, og starten av innsalget, kan vi se noen tydelige trender på sesongens must-haves. De mer bohemske kjolene som er en ”take” på den japanske cowboyen skiller seg ut som favoritter!

Costume Awards 2018: Se de fineste kjolene fra den røde løperen!

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Og skal du gifte deg i år, så kommer det er utvalg av både kremhvite og eggehvite kjoler du kan gå ned alteret i.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY