Rodebjer viser kunstinspirert kolleksjon under Copenhagen Fashion Week

Den svenske designeren Carin Rodebjer har skapt en kontrastfylt kolleksjon hvor hun har sluppet fantasien løs med hjelp fra Picasso.

Copenhagen Fashion Week er et halvårlig mote-høydepunkt hvor de fremste aktørene innen Skandinavisk mote viser frem kommende kolleksjoner. I år har moteuken vært preget av et ønske om å utfordre publikums forventninger til hva en motevisning er. Vi har sett en rekke originale show, inklusivt et hvor det var publikum selv som skulle ned catwalken, og visningene har foregått i et bredt spekter av lokaler; i alt fra det erverdige Universitetsbiblioteket og turistmagneten Rundetårn, til mer beskjedende omgivelser som en skatepark og et parkeringshus.

Nytenkning preget også et av torsdagens høydepunkter fra den danske hovedstaden; nemlig Rodebjer-visningen, hvor designer Carin Rodebjer tok i bruk flere kunsteriske medier og inviterte publikum inn i et kontrastfylt univers. Visningen fant sted i industrielle lokaler hvor håndmalte tekstiler fungerte som et spennende motstykke til de kalde og grå omgivelsene.

© Masha Reva og Nadiia Shapoval for Vogue Ukraine av Lesha Lich, stylet av Vena Brykalin

I designprosessen for årets høst- og vinterkolleksjon har merket inngått et samarbeid med kunstner og scenograf Masha Reva og stylist Nadiia Shapoval. Sammen har trioen laget et kreativt skapelsesrom hvor de ikke har vært begrenset av å kun skulle bruke ét medium. Og det er nettopp i møtet med kunstneriske profiler som Reva og Shapoval at Rodebjer finner inspirasjon:

– Min kreative prosess er veldig avhengig av å se nye ting og møte interessante mennesker. Jeg har behov for å se og lære noe nytt hver sesong. Kreativitet og Rodebjer handler for meg om å gå videre og se fremover, sier Carin Rodebjer til Costume.

Kunstner og set designer Masha Reva og stylist Nadia Shapoval med to av verkene fra sitt keramiske prosjekt // Picasso behersket mange kunstformer, her med en av sine berømte vaser.

En annen inspirasjonskilde har vært en av verdenshistoriens store kunstnere, Pablo Picasso, og gleden han fant i kreative prosesser:

– Picasso har vært en stor inspirasjon, særlig den nysgjerrige og humoristiske tilgangen han hadde til verkene sine. Jeg er fascinert over hans evne til å finne flere ulike overflater og teknikker å arbeide med, sier Rodebjer.

Matadoren var en gjennomgangsfigur i Picasso sin kunst, og designeren har valgt å inndra elementer nettopp fra tyrefekter-ringen gjennom silhuetter med tydelig markerte skuldre og hodeplagg inspirert av den karakteristiske Montera-hatten.

Ellers var kolleksjonen preget av oversizede silhuetter, fargerik strikk, intrikate print og kjoler med markerte ermer. Tilbehøret inkluderte overdimensjonerte skjerf, abstrakte øredobber og vesker i forskjellige materialer.

Under kan du se våre favoritt-looks fra AW20-kolleksjonen.