gucci milan fashion week alessandro michele
© Anna Stokland

Se den spektakulære visningen til Gucci

Vår digitale motejournalist Sonia Uppal har vært og sett på den kommende kolleksjonen i Milano!

Guccis Alessandro Michele stopper aldri å overraske. Under høstvisningen i går kveld tok han motehuset til nye høyder. Hele 120 ulike antrekk ble presentert på catwalken, som tilsammen utgjorde en 15 minutters lang visning - 15 minutter med antrekk i alle regnbuens farger, paraplyer, opprevne t-skjorter, hodeplagg, silkekjoler og inspirasjon til tusen. Vi blir aldri lei - Gucci er rene fyrverkeriet!

Backstage Gucci AW17
© Anna Stokland

Gucci er ikke kjent for å spare på noe. Høstkolleksjonen til det italienske motehuset var intet unntak. Ulike teksturer, farger, mønster og tilbehør blendet sammen, noe som resulterte i en av de mest fargesprakende visningene noen sinne. Kolleksjonen er ikke ukjent for oss som har fulgt merket siden Michele overtok stafettpinnen i 2015. Det var fortsatt referanser fra 70-tallets print, volanger, perler på tilbehøret, flashende logoer og funky hodeplagg. Nytt for denne sesongen var likevel en mer rocka tilnærming, med piercinger, piggsveis og en god miks av modeller. Sjefsdesigneren spiller på unisex, noe som gjør både plaggene og utrykket mer interessant.

Hår- og sminketrender vist under Gucci
© Anna Stokland

Selv om modellene var iført androgyne plagg, er Gucci tro mot sin feminine og romantiske stil. Høstkolleksjonen var også preget av blomsterprint, rosa, rødt og delikate snitt - toppet med en ring i nesen. Den rosa silkekjolen står helt klart på ønskelisten til våren!

Gucci AW17
© Anna Stokland
Re-See hos Gucci i Milano
© Sonia Uppal

Vår nettansvarlig og motejournalist Sonia Uppal fikk være med til det magiske showrommet til Gucci i Milano for å titte på kolleksjonen.

– Alessandro Michele er en mester på miksing av farger og materialer. Til denne kolleksjonen har han latt seg inspirere av en asiatisk hage full av blomster og insekter. Derfor har mange av plaggene fått navn etter en insektsart, som er blitt trykket på eller enkelte plagg. Han har valgt å beholde mange av referansene fra fjorårets kolleksjon, men eksperimentert med enkle silhuetter i overdådig jaquardvevet silke, brokade og paljetter, og tilført detaljer som sløyfer, perler og paljetter.

Re-See hos Gucci i Milano
© Sonia Uppal

– Den rosa kjolen er en drøm av en kreasjon, i den nydeligste fargen, med den samme sløyfedetaljen som går gjennom hele kolleksjonen. Både veskene og de markante ringene er formet som insektsfigurer, og ser ut som lekkert arvegods, mens skoene bærer et glamorøst preg av 70-tallet med perler og rosa såler.

– Alessandro må ha gjort noe riktig, for det er lenge siden det har vært så mye snakk om Gucci!