Slik hever de antrekkene

De kan alle triksene i boken. Se hvordan moteeliten får ethvert antrekk til å se kult ut.

© costume.no
1 / 26
STORE, RENE FARGEFLATER © Gorunway.com
2 / 26

STORE, RENE FARGEFLATER

Gå gjerne for farger, men kombiner dem på en måte slik at resultatet blir rent og ryddig. Ved å velge plagg med kontrastfylte, store fargeflater gjør du jobben lett for deg selv.

REPETER MØNSTERET I HELE ANTREKKET © Gorunway.com
3 / 26

REPETER MØNSTERET I HELE ANTREKKET

Gå for en kjole og sko i samme mønster. En liten forskjell på størrelsen gjør det hele enda mer spennende.

DEN MODERNE DRESSEN © Gorunway.com
4 / 26

DEN MODERNE DRESSEN

Dagens dress er smal og feminin - og helt klart et av sesongens hotteste antrekk. Jakken skal gjerne sitte på, men erstatt den gjerne også med en bluse, skjorte eller genser, så lenge helhetsbildet er matchende.

TILBEHØR SOM BLIKKFANG © Gorunway.com
5 / 26

TILBEHØR SOM BLIKKFANG

Er antrekket ditt svart-hvitt, gå for et knallfarget tilbehør for å bryte helhetsbildet. Kontrastfarger har tilsvarende effekt. Tenk rødt mot blått, gult mot lilla.

LUKSUS VS. LOW-KEY © Gorunway.com
6 / 26

LUKSUS VS. LOW-KEY

Gi smokingbuksen kant ved å sette den opp mot en løs og opprullet t-skjorte. Kontrastene gjør det hele interessant, den matchende fargetonen binder det sammen.

SUPERKULE SOLBRILLER © Gorunway.com
7 / 26

SUPERKULE SOLBRILLER

Gi en sofistikert og elegant kjole kant ved å sette et par rå solbriller på nesen. Virker hver gang!

MØNSTER SOM BRYTER © Gorunway.com
8 / 26

MØNSTER SOM BRYTER

En ensfarget dress får kant med fargede stiletter og en mønstrete topp som skaper blikkfang i antrekket.

TILBEHØR SOM SKRIKER © Gorunway.com
9 / 26

TILBEHØR SOM SKRIKER

En rosa blondekjole er i seg selv et veldig yndig plagg. Men så snart skoene har en kraftig platåsåle, halskjedet er maksimalistisk og solbrillene har speilreflekts er uttrykket et helt annet.

VOKSEN VRI PÅ BARNSLIG PLAGG © Gorunway.com
10 / 26

VOKSEN VRI PÅ BARNSLIG PLAGG

Gi nytt (og voksent) liv til snekkerbuksen med en sofistikert, rutete kåpe om skuldrene. Joggeskoene holder det hele på et kult nivå.

IØYNEFALLENDE SKO © Gorunway.com
11 / 26

IØYNEFALLENDE SKO

Ta et ellers klassisk antrekk til nye høyder med et par sko som skriker etter oppmerksomhet. Både utagerende form og farge gjør nytten - gjerne begge deler.

LAG PÅ LAG © Gorunway.com
12 / 26

LAG PÅ LAG

Alt handler om det midterste laget med den mønstrete kardiganen. Uten den hadde antrekket vært som en hvilken som helst annet monokrom sammensetning.

ET UNIKT FUNN © Gorunway.com
13 / 26

ET UNIKT FUNN

Løft antrekket med en jakke utenom det vanlige. Her snakker vi som oftest et vintagefunn eller et designerkjøp.

LANGE SNITT OG MATCHENDE MØNSTRE © Gorunway.com
14 / 26

LANGE SNITT OG MATCHENDE MØNSTRE

Vi har blitt så vant til korte skjørt og jakker som ender ved hoften, at et antrekk der alt er lenger faktisk får kant. Velg derfor elegante midiskjørt som ender under kneet og kåper som følger den lange linjen. En ekstra spiss på antrekket får du med matchende leopardmønster.

SPORTY SKO © Gorunway.com
15 / 26

SPORTY SKO

Hun har på seg verdens mest feminine og sofistikerte kjole, á la Hepburn på 60-tallet. Likevel har antrekket noe rått over seg - og det er takket være skoene. En grov, Blenda-hvit gummisåle skaper en enorm kontrast til kjolen og gir det hele kant.

EN SKINNJAKKE OM SKULDRENE © Gorunway.com
16 / 26

EN SKINNJAKKE OM SKULDRENE

En fotsid Missoni-kjole er ikke så rå i seg selv. Legg til en gressgrønn skinnjakke, biker boots og et par solbriller med speilrefleks, så er den derimot det.

MOTSTRIDENDE MØNSTRE © Gorunway.com
17 / 26

MOTSTRIDENDE MØNSTRE

Gå for en kjole og en clutch som overhodet ikke matcher. Så lenge solbrillene og neglene matcher, og det samme med skoene og kjolen, er det helt ok å ha en kræsj et annet sted.

OVERSIZET © Gorunway.com
18 / 26

OVERSIZET

Hadde jeansene vært smale og skjorten ettersittende hadde ikke antrekket gjort så mye ut av seg. Når derimot skjorten er oversizet og jeansene er løse og opprullede skaper det et helt annet bilde. Alle sølvdetaljene gir stilen den rette luksusfølelsen.

FEMININT MOT MASKULINT © Gorunway.com
19 / 26

FEMININT MOT MASKULINT

Det er en gammel regel, men den fungerer alltid. Sett superfeminine elementer opp mot de helt hardbarkede maskuline og se hvor bra resultatet blir.

RUTER MOT PRIKKER, RØDT MOT SVART © Gorunway.com
20 / 26

RUTER MOT PRIKKER, RØDT MOT SVART

Gå ikke bare for ulike mønstre på antrekket, men ulike farger i tillegg. Så lenge hvit er basen for begge mønstrene klarer du å roe helhetsbildet ned og skape et kult resultat.

VILTERT FARGESPILL © Gorunway.com
21 / 26

VILTERT FARGESPILL

De fleste velger knallfarge inni, klassisk utenpå, når et antrekk skal settes sammen. Går du derimot andre veien får du et mer spenstig resultat. Med sterke og svake farger med en viss fellesnevner blir helhetsbildet harmonisk, men levende.

SOKKER I SKOENE © Gorunway.com
22 / 26

SOKKER I SKOENE

Bruk dem som et alternativ til ankelstøvletter, for lengden blir den samme. Sokker i skoene gir et pikeaktig resultat, men også mye kant til antrekket.

HERRESKO I LAKK © Gorunway.com
23 / 26

HERRESKO I LAKK

Bruk dem som et rått alternativ til stilettene når du hopper i korte, feminine silkekjoler. Ikke bare kan du spille på kontrasten mellom matt og blankt, men også på det maskuline mot det feminine.

YNDIG MED EN TVIST © Gorunway.com
24 / 26

YNDIG MED EN TVIST

Blondesokkene og den pudderrosa kjolen er supersøte i uttrykket. Grove lakksandaler og en svart clutch gir det hele kant.

UKONVENSJONELLE LENGDER © Gorunway.com
25 / 26

UKONVENSJONELLE LENGDER

Bruk sesongens magetopp for alt den er verdt og kombiner den med en skreddersydd dressbukse med flust av vidde i bena. Det korte satt opp mot det lange og vide gjør det hele mer interessant. Dressjakken runder antrekket av på en sofistikert måte.

SPORTY VS. SOFISTIKERT © Gorunway.com
26 / 26

SPORTY VS. SOFISTIKERT

Et rutete, smalt blyantskjørt oser av eleganse. Collegegenseren er ingenting annet enn sporty og henslengt i uttrykket. Setter du de to sammen har du et perfekt resultat.

Mer om Moteuker? Motta Costumes nyhetsbrev