© costume.no

UP, up and away!

De er unge og lovende norske designere. Og har fått sin egen visningsarena. Se våre favoritter fra UP-visningen.

En fagjury bestående av Norges fremste designere, motevitere og kreative ledere har håndplukket fem "up and coming" talenter som representerer et nytt potensiale innen norsk mote. Designerne er alle i etableringsfasen. Under årets Up-visning presenterte de sine kolleksjoner.

Se våre favoritter under.

© costume.no

ANNE KARINE THORBJØRNSEN

=====================================================================================

Hun har latt seg inspirere av fotokunsten til John Divola,en dokumentasjon av forlatte og forfalne leiligheter. Gardinene som henger igjen i rommene er referansen bak de gjennomgående draperingene i kolleksjonen.

Anne Karine Thorbjørnsens kolleksjon er feminin og elegant. Samtidig har hun gitt den et skjødesløst uttrykk med den skarpe kontrasten mellom de gjenbrukte herrejakkenes stramme linjer og den florlette, draperte satengen. De intense fargekombinasjonene var prikken over i'en.

© costume.no

ELISABETH STRAY PEDERSEN

=========================================================================================

Den Oslo-baserte designeren Elisabeth Stray Pedersens tematikk handler om hvordan man visuelt endrer et uttrykk og en sammenheng gjennom rekonstruksjon. Her står jakken i fokus.

Arkitektoniske snitt og grafiske former er skapt med dressjakken som base. Elisabeth Stray Pedersen hadde designet eksklusive jakker og kåper med et skarpt og minimalistisk uttrykk. Jakkens form var også en viktig del av resten av kolleksjonen, med ermer foldet rundt midjen på korte skjørt for en skulpturell silhuett og skjørtekantens form inspirert av jakker knytt rundt livet.

© costume.no

HEIDI + HENRIETTE

=================

Silhuetter og plagg med rene, minimalistiske linjer er deres signatur. Designduoen bak merket Heidi+Henriette, Heidi B. Folkestad og Henriette Alnes Støhle, har tatt utgangspunk i øyet og den optiske nerven i sin kolleksjon - nerven som skaper et bilde av den visuelle verden og bestemmer hva du faktisk ser.

Her står tekstilvalg høyt i fokus, med et interessant spill på kontraster i materialene brukt. Dype skjæringer, rene, dramatiske snitt og et nedtonet fargespill gir kolleksjonen et eksklusivt og feminint preg.

Foto: Up

Les også: Alle elsker Batlak, Helnorsk konseptbutikk åpnet i Oslo og Italiensk luksus på føttene.

=