Mumbaistockholm endelig i Norge
© @mumbaistockholm

Mumbaistockholm endelig i Norge

Smykkedesigner Cecilia Kores mener man skal bruke smykker så ofte at de blir en del av identiteten din. Her er hennes 8 selvskrevne smykkebud!

Mumbaistockholm er et svensk smykkemerke som ble etablert av Cecilia Kores på et hotellrom, under studiene hennes i India i 2014. Nå har det blitt til en av Skandinavias ledende smykkemerker i kategorien gullsmykker med edelstener og diamanter.

Smykkene fremstilles av resirkulert gull og naturlige edelstener, og blir laget på bestilling slik at kundene kan være med på å forme og sette sitt personlige preg. Nå åpner hun sin første pop up-butikk på Steen&Strøm i Oslo hvor man kan komme for ekspertråd og utvide smykkekolleksjonen sin.

Vi har snakket nærmere med smykkedesigneren som har flere baller i lufta. Hun ønsker å etablere Mumbaistockholm som et konsept for dem som verdsetter fine smykker og egenpleie.

Hva er din bakgrunn og hvorfor valgte du å designe smykker?

– Jeg har alltid vært opptatt av det visuelle og de små detaljene. Jeg leste ELLE da jeg var syv år gammel og har alltid funnet roen i det som er visuelt vakkert, men jeg var også alltid flink på skolen. Jeg var flink i både matte og språk, og har alltid likt å utfordre meg selv. Jeg har en mastergrad i økonomi og regnskap, og det var da jeg tilbrakte mitt siste år ved studiet i India, at skjebnen traff meg. Jeg var forelsket i stedet, og det ble fødselen på Mumbaistockholm.

Beskriv den typiske Mumbaistockholm-jenta?

– Hun har en helt spesiell energi - og gnist i øynene. Selv om veien ikke alltid er enkel, besitter Mumbai-jenta en indre styrke og livsglede. Hun tar vare på seg selv, helsen, og kanskje til og med går på yoga-studio. Hun velger vegansk mat til lunsj, men koser seg med en pose chips i helgene og kanskje til og med kan bli rastløs og spontant bestiller enveisbillett til et tropisk land bare for å komme seg vekk. Hun er selvstendig, sterk og ser positivt på livet, fremtiden og menneskene rundt seg. Hun kjøper smykker for å markere en viktig milepæl i livet, som for eksempel at hun har vært gjennom en fødsel eller blitt forfremmet på jobb – eller bare for å ha noe vakkert å se på.

Hva er viktig å vite når man er på utkikk etter et nytt smykke?

– Jeg elsker det spørsmålet! Jeg har til og med skrevet åtte bud som er ment for å veilede deg når du skal utvide smykke-samlingen din. Det er mange som tror at ekte smykker er så skjøre at de kun velger å bruke dem ved spesielle anledninger, men sånn er det altså ikke. Bruk smykkene dine ofte og mye.

Her er mine 8 bud:

  1. Ikke vent på at noen skal kjøpe et smykke til deg.

  2. Kjøp smykker du kommer til å bruke.

  3. Hvis det ikke føles som deg, er det ikke for deg.

  4. Tapte smykker tilhører fortiden.

  5. Ikke tvil på instinktet ditt.

  6. Hvis du liker dem, vil de passe sammen. Fyll på!

  7. Kjøp det du elsker, i dette øyeblikket.

  8. Bruk smykkene dine så ofte at de blir en del av identiten din.

Hva er ditt beste stylingtips?

– Med fine, verdifulle smykker kan du aldri ha en dårlig stil. Smykker er en fantastisk måte å uttrykke personligheten på.

Hvilke fremtidsplaner har du?

– Jeg ønsker at Mumbaistockholm skal være det ultimate valget for ekte smykker i Skandinavia. Når man tenker på vakre, autentiske smykker, skal du tenke på Mumbaistockholm, på samme måte som du forbinder reise med en solrik strand eller fantastiske skispor. Jeg vil også at Mumbai Wellness, skal være det åpenbare valget når du trenger energi og inspirasjon til å følge drømmene dine. Gjennom Mumbai Wellnes skaper vi events, workshops og interne reiser som gir de rette verktøyene du trenger ro for å nå målene i livet.

smykkedesigner mumbaistockholm
© Cecilia Kores