Nå kan du kjøpe eksklusive Holzweiler-plagg og støtte et godt formål

Gode nyheter til deg som elsker skandinavisk design og bærekraftig mote!

Denne uken har den eksklusive vintageplattformen Vestiaire Collective i samarbeid med klesmerkene Holzweiler, Stine Goya og Rodebjer lansert et nytt samarbeid, hvor du kan få fingrene fatt i utvalgte skatter fra designernes egne garderober, samt ikoniske plagg fra motehusenes visninger. De tre skandinaviske merkene har vært frontløpere i utviklingen av mer bærekraftig mote, og går nå altså foran med et godt eksempel ved å gi sitt eget tøy forlenget levetid i en heldig ny eiers garderobe.

"Kjøp plaggene du elsker, men dropp flyktige trender og prøv å unngå overforbruk" — Holzweiler

Maria Skappel Holzweiler & Susanne Holzweiler i eget studio.

– Vi mener at en av de viktigste måtene man kan ha et bærekraftig moteforbruk på, er å beholde klær i garderoben i lang tid. Kjøp plaggene du elsker, men dropp flyktige trender og prøv å unngå overforbruk. Det er årsaken til at vi støtter Vestiaire Collective sitt konsept og online plattform. Det gir den perfekte mulighet til å både finne skatter og gi de plaggene du ikke lengre bruker forlenget liv. I tillegg støtter samarbeidet vi har gått inn i Marsha P. Johnson Instituttet og Stonewall. Dette er begge organisasjoner som gjør et viktig arbeid for det fargede LHBT+ miljøet, sier Susanne Holzweiler & Maria Skappel Holzweiler i en pressemelding.

Alle inntektene går altså uavkortet til organisasjonen the Marsha P. Johnson Institute, som kjemper for menneskerettigheter for svarte transpersoner. Marsha P. Johnson var en amerikansk dragartist og aktivist, og en fremtredende figur i Stonewall-opprøret i 1969, en viktig hendelse som regnes som startskuddet for LHBT+ bevegelsens aktive kamp.

Plaggene Holzweiler har lagt ut for salg finner du her.