
Nå vil alle være Miranda
Den nye generasjonen kvinner ser til rollefiguren Miranda fra «Sex and The City» fordi hun er økonomisk selvstendig, eier egen leilighet og hevder seg i et mannsdominert yrke.
AvDe siste årene har vist oss at kvinner er blitt mer bevisst på egen økonomi. Vi er sulten på mer kunnskap, vi vil bli flinkere til å spare og ikke minst investere mer. Med dette ble også Miranda Hobbes fra TV-serien «Sex and The City» veldig relevant. Gjennom hele serien og de to filmene har hun vist at hun kan være kult kledd, samtidig som hun er hardtarbeidende, satser fullt på karriere, er tro mot seg selv og aldri unnskylder seg for å være den hun er. I serien møter hun også på utfordringer med at menn hun dater blir truet av den hun er, nettopp fordi hun har en lysende karriere og tjener godt. Hun opplever også at det settes spørsmålstegn ved at hun som en singel kvinne både skal og kan kjøpe sin egen leilighet. Men Miranda står alltid opp for seg selv.
I dag ser vi at det blir mer og mer fokus på kvinner og økonomi - og det er ikke et sekund for tidlig. For faktisk er det sånn at menn fortsatt har høyest inntekt i 94 prosent av alle parforhold. I Norge har menn 134 milliarder mer i formue enn kvinner. Ikke nok med det, kvinnelige toppledere har i gjennomsnitt 19 prosent mindre i lønn enn menn. Høres det feil ut? Selvfølgelig. Så nå er det på tide å endre det.
Les resten av artikkelen som inkluderer et intervju med Dagens Næringsliv-journalistene Jorun Sofie F. Aartun og Anita Hoemsnes, to av Norges mest anerkjente økonomijournalister i månedens utgave av Costume. Sammen har de startet Facebook-gruppen DN Kvinner, som setter fokus på kjøp av aksjer, sparing i fond, råd rundt lønnsforhandlinger og hva du bør snakke med partneren din om rundt økonomi og likestillingen. De er aktuelle med boken «Penga og livet - ta grep om egen økonomi» og deler nå sine beste råd og tips for at vi alle kan bli økonomiske superkvinner, akkurat som Miranda Hobbes.
Tekst: Camilla Christensen