FWSS vårtrend vårmote
© Ada Olsen (ASKE Store)

Norsk motemerke åpner sin første butikk

Fall Winter Spring Summer har i løpet av kort tid etablert seg som et av de mest suksessfulle norske merkevarene. Nå åpner de dørene til egen butikk!

Endelig åpner norske Fall Winter Spring Summer(FWSS) sin første butikk i Norge. Merket ble skapt og utviklet av kollektivet MTHLVT i 2012 med designerduoen Nina Granerød og Frode Grønvold i spissen. De satset på kvalitetssikre basisplagg til overkommelige priser som norske kvinner ville elske.

I samarbeid med Blender Agency og nye designere har FWSS gått gjennom en re-branding, men ivaretatt DNA-et og klart å etablere merkevaren på det skandinaviske markedet. År etter år har de overbevist med statement-kåper og kule dresser, som alltid har havnet på ønskelisten. Kolleksjonene har blitt hyllet av flere it-jenter, som blant andre Elin Kling, Hege Aurelie Badendyck og Annabel Rosendahl.

Ny kolleksjon: Vi gleder oss til disse FWSS-kjolene kommer i butikk!

– En viktig årsak til å etablere en egen butikk er å kunne ta med kunden med inn i vårt univers, og for å få vise bredden i kolleksjonene. Vi ønsker å etablere en destinasjon hvor kunden blir inspirert og jevnlig blir møtt av nyheter fra merket. Noen fantastiske kunst-plagg blir også å finne i butikken, forteller Linn L. Christoffersen, direktør ved Fall Winter Spring Summer.

Med sine minimalistiske snitt, iøynefallende detaljer og gode materialer, er FWSS av de mest suksessfulle norske motemerkene, som til nå har blitt solgt i multibrand-butikker.

Fredag 27.oktober åpner de dørene til eget univers i Prinsens gate 22 i Oslo sentrum.

Norske materialer :Vi ELSKER interiøret i butikken!

FWSS vårmote
© Ada Olsen (ASKE Store)

Vi har tatt en nærmere prat med Linn L. Christoffersen om butikkåpningen.

Hvordan og hvorfor besluttet dere å åpne butikk?

– Vi har i lengre tid hatt planer om å etablere egen butikk, men det er mye som skal klaffe. For eksempel det å finne riktige lokaler og det å ha finansiering i boks. Vi er utrolig fornøyde med å ha landet butikken i Prinsens gate – det føles som et riktig hjem for FWSS, forteller Linn.

– Vi gleder oss til å vise frem den fine butikken hvor vi spiller på de ulike sesongene i materialbruk, og hvor fokus på norske materialer er tatt med inn i utsmykkingen av butikken. Vi har for eksempel dekket både gulv og deler av veggflatene med den norske nasjonalsteinen Larvikitt.

Hva kjennetegner FWSS?

– Mye av nerven i FWSS, som alltid har vært det, er at kolleksjonene er kontrastfylte og tilbyr noe til både den feminine, og den mer minimalistiske jenta. Gjennomgående er likevel fokus på gode kvaliteter, og en leken stil - gjerne med miksing av materialer og print. Vi vil at klærne våre skal vare, og fokuserer derfor ikke for mye på sesongbaserte trender.

Hvem er den typiske FWSS-kunden?

– Nettopp fordi kolleksjonene balanserer mellom det feminine og det mer maskuline, så treffer FWSS en bred kundegruppe både i alder og stil. Vi liker likevel å tro at FWSS-kunden er en trygg kvinne som følger sine egne regler når det kommer til mote, også i livet generelt.

– Oslo-jenta er en pågående inspirasjon for våre kolleksjoner. I henne ser vi femininitet blandet med edge, og evne til å mikse forskjellige stiler. I tillegg er hun naturlig nok praktisk, Oslo-været tatt i betraktning.

Fått med deg: Her er 10 lekre fuskepelsjakker

Hvor er dere om fem år?

– Det er et vanskelig spørsmål! Vi fokuserer først og fremst på å styrke fotavtrykket i vårt hjemmemarked - Norden, så får vi se hva fremtiden bringer utover det. Egne butikker i København og Stockholm står høyt på ønskelisten!

Hvem ser dere på som deres største konkurrenter?

– I dag er egentlig alle konkurrenter, fra high street til high end, ettersom kundene i større grad enn tidligere mikser dyrt og billig, og alt er tilgjengelig på nett. Vi ser jo også at high street-kjedene har begynt å komme med kolleksjoner av høyere kvalitet og prispunkter. Våre sterkeste konkurrenter er likevel merker med en tydelig design-identitet, slik som oss selv, som ligger på omtrent samme prisnivå.

Hva er dine favorittplagg i den nye kolleksjonen?

– Mine klare favoritter i vinterkolleksjonen er kashmirgenserene kombinert med sort lace blocking skjørt. Skjortene kommer også som en fin favoritt. Jeg elsker spesielt «Speed Racer»- skjorten som denne sesongen kommer med striper og kule etiketter.

FWSS vårmote
© Ada Olsen (ASKE Store)

Fall Winter Spring Summer kombinerer sesongens trender med high-end kvaliteter til gode priser. Vi gleder oss til vårkolleksjonen kommer i butikk!