© Gucci

Norske Madeleine debuterte på catwalken for Gucci

Madeleine Hillestad opplevde alle modellspirers store drøm da det ikoniske italienske motehuset booket henne.

Under den virtuelle visningen til Gucci denne uken var det et helt ferskt ansikt på catwalken: 18 år gamle Madeleine Hillestad fra Bærum hadde nemlig sin modell-debut. Madeleine går i 3. gym på musikklinjen hvor hun spiller piano. Musikk fyller en stor del av livet hennes, men nå ser det altså ut som at den store lidenskapen må dele plass med modellyrket. Vi tok en prat med debutanten om hvordan det var å jobbe for det legendariske italienske motehuset.

Hvordan var prosessen var omkring jobben, kan du forklare litt hvordan det foregikk?
– Det var en ganske hektisk opplevelse, spesielt siden dette er den første jobben jeg gjør. Jeg tok Coronatester i Oslo og på Gardermoen og fløy til Roma via Amsterdam etter å ha signert juridiske papirer. Etter noen dager på hotell (i karantene, red. anm.) var det prøver. Og med en gang jeg hadde skiftet ut av min look ble jeg fortalt at jeg skulle få jobben! Selve filmingen foregikk over to dager, og det var lange dager som varte i 13-14 timer.

Du har to storesøstre som også har jobbet som modell, hva syntes de om jobben og fikk du noen tips fra de?
– Carmen (Hillestad, suksessfull internasjonal modell, red. anm.) ble veldig bekymret og ville helst ikke at jeg skulle reise under pandemien. Men det ordnet seg jo til slutt og hun ringte meg og gav tips og råd til hvordan jeg skulle takle eventuelle utfordringer.

Var opplevelsen annerledes enn du hadde sett for deg?
– Egentlig ikke så veldig. De ville jo naturligvis ha alt perfekt, og med video kan man jo ta mange tagninger for å sørge for at man får det helt riktig.

– Har en helt unik stil

Madeleine ble testet hver dag for Covid-19, og oppholdet i den italienske hovedstaden varte i nesten 3 uker da hun skulle gjennom casting, karantene, prøver og innspilling av visningsfilmen. Madeleine har vært tilknyttet modellbyrået Heartbreak Management en stund, men grunnet hennes alder har timingen ikke vært riktig før nå.

En som ikke er overrasket over Madeleines store debut er Youna Baupoux, fotograf og booker hos Heartbreak:

– Madeleine er så kul rett og slett, alt er perfekt med henne. Hun har rene trekk og en nydelig profil og hun er så flink til å kle seg. Hun har en helt unik stil som appellerer veldig til merker som Gucci. 70-tallet møter 90-tallet møter 2021, sier Youna til Costume og fortsetter:

– Nå har telefonen allerede begynt å ringe fra byråer som vil vite mer om henne, og vi vet at andre merker vil booke henne uten casting. Det er en sjanse veldig få får, men vi har startet mange modeller på denne måten. De fleste må jobbe i flere år før de får møte en bra casting director, men noen har det lille ekstra og er akkurat riktige til akkurat denne sesongen. Det handler mye om flaks men også om å ha en sterk agent med de riktige kontaktene.

Tilbake i Bærum er det en jordnær og nøktern modellspire vi snakker med midt i skoledagen.

Hva dine drømmer for fremtiden? Skal du satse på modellyrket?
– Jeg lager jo også musikk, og har lyst til å gjøre begge deler. Det er ikke så vanskelig å drive med musikk selv om man reiser, og som jobb tenker jeg at modellyrket er en god utvei.

Du har på en måte startet på topp, hvor går veien videre nå?
– Det hadde vært gøy å reise til Paris og gjøre noen jobber der. Vi får se!

Se Madeleine på catwalken for Gucci: