– Unikt innhold har større verdi

Fotograf og kreativ direktør Oghalé Alex knipser kampanjebilder med Iphonen sin. Vi har spurt om hans beste triks!

– Det er tross alt din egen smak og personlige stil som skiller deg fra andre, svarer Oghalé Alex når vi spør ham om hvordan å skape estetisk vakkert innhold på sosiale medier. Den amerikanske fotografen er kanskje mest kjent for å knipse moteserier og kampanjebilder med Iphonen sin.

– Unikt innhold har større verdi og får bedre respons på sosiale medier, og da spesielt bildedelingstjenesten Instagram, og siden du kun får noen knappe sekunder til å fange oppmerksomheten til følgerne dine, er det viktig å skape innhold som interesserer. Når jeg lager innhold tar jeg meg god tid til å bearbeide innholdet og gjør alt på min egen måte, slik at jeg kan skille meg ut. Tenk over hvordan du best mulig kan fortelle og få frem historien i bildet ditt, forteller Oghalé.

Hva er viktig å tenke på for å få fine bilder?

– Jeg starter alltid med å tenke på hvilken historie jeg vil fortelle og hvem jeg vil fortelle den til. Deretter tenker jeg på hvilke rammer, vinkler og komposisjoner som vil bidra til å fortelle den historien bedre, til profilen til for eksempel ISOKO, der jeg jobber som kreativ direktør, ønsker jeg å skape en historie som gir en følelse av ro og det er grunnen til at du ser mykere farger, behagelige komposisjoner og fredelige områder. Et triks jeg ofte bruker er å stille iPhonen på 'naturlig lys' i portrettmodus eller bruker 'varm' fotografisk stil for å fange de orginale fargene, som setter stemningen.

– Ta deg tid til å tenke på hvorfor du tar bildet, i stedet for å bare knipse uten mål og mening. Hvilken vinkel vil bidra til å fortelle historien din bedre? Bør du bruke en lenger brennvidde for å få et mer intimt bilde, eller bør du bruke et bredere for å skape rom? Disse små detaljene kan utgjøre en stor forskjell, forteller Oghalé.

Bruk naturlig lys

Gode lysforhold er en av de viktigste faktorene for et optimalt resultat. Hvordan kan man forstå lyssetting bedre?

– Unngå blits og ikke ta bilder når det er mørkt, med mindre det er effekten du ønsker. Jeg tar nesten bare bilder i dagslys. Mobilkameraet overeksponerer ofte bildene, så husk å stille eksponeringen selv ved å trykke på det lyseste området på skjermen og dra eksponeringen nedover med fingeren.

– Jeg foretrekker alltid naturlig lys, i tillegg blir helheten mye mer komplett. Jeg liker også å knipse bilder nære solnedgang, når det er rike, myke farger på himmelen eller når det er overskyet. Derimot prøver jeg å unngå skarpt sollys fordi det skaper harde linjer og sterke kontraster. Den enkleste måten å forstå lys på er å ganske enkelt teste ut forskjellige lyssettinger. Når du da i etterkant blar gjennom bildene, vil du selv finne ut av hvilke bilder du liker best.

Hvilken app anbefaler du for bilderedigering dersom det trengs?

– Jeg elsker faktisk de innebygde funksjonene som følger med Iphone. Hvis jeg trenger mer, bruker jeg en app som heter Snapseed. Når jeg derimot redigerer bilder tatt med speilrefleks, bruker jeg Adobe Lightroom og Photoshop.

Harmoni og estetikk

Oghalé tipser likevel om å tenke helhetlig når man tar bilder.

– Prøv å holde deg til et filter eller en stil, som hjelper å skape et sterkere helhetlig resultat. Velg mellom kalde og varme toner, og bruk samme fargepalett eller Instagram-filter på bildene og videoene dine, avslutter han.