Oslo Runway: 5 kjappe med Elisa Mollatt

- SS19-kolleksjonen er en drøm!

Endelig er Oslo Runway i gang - Norges moteuke. Både før, underveis og etter moteuken har Costume snakket med presse, designere, influencere og arrangører om høydepunkter, favoritter og gode minner. Her får du et innblikk i hva som beveger seg på catwalken og hvordan det er å delta på det som setter Norge på motekartet.

I dag har vi snakket med Elisa Mollatt (28), som en del av byTiMo-familien. Hun er markedssjef for merket, som ble grunnlagt i 2004. I dag har merket vokst seg ut av Norge, og selges i alt fra USA, Tyskland og England. I førstnevnte land har de greit å komme seg inn på Barneys i New York, noe Elisa mener er hennes beste moteminne.

– Jeg har nok aldri vært så stolt, som da jeg så kjolene henge i butikken.

byTiMo er kanskje aller mest kjent for de romantiske, feminine kjolene, ofte med blomstertrykk. I disse dager er både Elisa og resten av teamet i full gang med SS19, som de skal vise under Oslo Runway.

Hva er ditt forhold til Oslo Runway, og hvordan synes du uken har utviklet seg?

– Vi har vært en del av Oslo Runway fra dag en, og syns vi har fått til et herlig samarbeid! For oss er den internasjonale pressen viktig, og det er kult og spennende at flere og flere reiser til vår visningsarena. I tillegg er det jo superkult at noe skjer i byen vår; det skaper liv, kreativitet og økt interesse for bransjen.

Fortell litt om hva dere skal vise under moteuken?

– Jeg elsker organza og transparente materialer, så for meg er SS19 en drøm! I tillegg lager vi alltid håndlagde showpieces som avslutter showet. Her drar vi det mye lenger enn i hovedkolleksjonen, både med tanke på materialer, antall lag med stoff, silhuetter og lignende. Det er så gøy å kunne kjøre på og dra det enda lenger.

Hva er det beste med å presentere på catwalken?

– Det er fantastisk gøy og ekstremt nervepirrende å skulle presentere en kolleksjon. Forholdet er på mange måter litt ambivalent. Det er mange måneder med arbeid, også er alt over på knappe 15 minutter.. Men det å høre responsen og å kjenne på stillheten under visningen er alltid superspennende og gøy.

I 2018; å høre mobilene reise seg som en slags bølge når antrekk folk liker kommer gående, ja det er kult det!