Oslo Runway: 5 kjappe med Kine B Hartz

– En gavepakke at Oslo Runway arrangeres!

15. august 2018 av Alexandra Sætran

Endelig er Oslo Runway i gang - Norges moteuke. Både før, underveis og etter moteuken har Costume snakket med presse, designere, influencere og arrangører om høydepunkter, favoritter og gode minner. Her får du et innblikk i hva som beveger seg på catwalken og hvordan det er å delta på det som setter Norge på motekartet.

I dag har vi snakket med Kine B Hartz, sjefredaktør for Costume, som forteller litt om tankene sine rundt Oslo Runway.

Hva er ditt forhold til Oslo Runway, og hvordan synes du uken har utviklet seg siden start?

– Jeg har vært på Oslo Runway siden det startet og det er uten tvil noe av det beste som har skjedd norsk motebransje. Ditte og hennes team har klart å skape en arena som setter norsk mote på kartet. Jeg elsker hvordan vakre, pulserende Oslo med sine praktbygg og nye bydeler rammer det hele inn.

Hva er ditt beste moteuke-minne?

– Jeg synes visningen til Tom Wood på Salt - i solnedgang - for et par sesonger siden, var helt magisk. 

Ellers å glemmer jeg aldri da Prince plutselig spratt opp fra plassen sin på første rad midt under visningen til Matthew Williamson i London for mange år siden, og begynte å opptre. Klokken var bare ti på morgenen, men stemningen sto i taket.

Så du denne: Se vårkolleksjonen til byTiMo her!

Vil du trekke frem din favorittvisning fra første dag?

– Å, det var så mange fine visninger! Men teater-installasjonen med skuespillere som bragte kolleksjonen til Cathrine Hammel til live gjorde enormt inntrykk, det var så gjennomført og nydelig på alle måter.

Se mer av kolleksjonen til Cathrine Hammel her!

Hvorfor er det viktig for mote-Norge med en egen uke?

– Personlig skulle jeg ønske vi hadde en Scandinavian Fashion Week, hvor Oslo, Stockholm og København byttet på å være vertskap. Det tror jeg ville gjort at enda flere viktige, internasjonale aktører tok turen. Men så lenge dette ikke er tilfelle er det en gavepakke at Oslo Runway arrangeres. Å samle mote-Norge to ganger i året, og tilby norske designere en så profesjonell arena for å vise sine kolleksjoner til oss og verden er intet mindre enn fantastisk.

Kanskje du også er interessert i...