Pia Tjelta debuterer som klesdesigner
© Julie Pike

Pia Tjelta debuterer som klesdesigner

Fler av kjolene står på ønskelisten - se den første kolleksjonen til Pia Tjelta her!

– Jeg husker da mamma hentet frem brudekjolen sin og jeg fikk leke med den. Det var en syttitallssak som var draptert over brystene og drapert i livet, med fjær, ekte fjær over skuldrene. Hun så så kul ut at du kan bare glemme det. Hu så jævla rå ut, forteller Pia Tjelta i et intervju i magasinet, som hun også pryder forsiden av.

Vi er vant til å se henne skinne, på skjermen, på bilder, eller på nettopp den røde løperen. Med erfaring fra tjue år med kostymeprøver og flere designsamarbeid med det norske suksessmerket, ByTiMo, debuterer Pia Tjelta nå som klesdesigner.

© Hanne Erøy

Både Tone Damli og Vanessa Rudjord strålte i hver sin kjole fra Pia Tjelta under Costume Awards 2018. Se fler bilder av kjendisene på den røde løperen her.

– Denne kolleksjon har en slags overskrift om at når kvinner slapper av, når vi klarer å ta et skritt tilbake, så er det nesten en naturlov at da kan ting komme til oss. Det å være for fremoverlent kan ofte virke mot sin hensikt, forteller Pia i intervjuet i bladet.

© Morten Bendiksen

Dette temaet gjenspeiles i både materialvalg og de ulike modellene. Samarbeidspartner Nina Amble, kjent fra blant annet merket Cala & Jade, forteller at Pia er opptatt av at klærne skal være gode å bevege seg i og at de skal fremheve det kvinner liker å fremheve. Med på laget har de også fått printdesigner Torunn Myklebust (som tidligere har jobbet med blant andre Roberto Cavalli og Céline i Paris).

– Jo mer avslappet du er, jo finere blir du. Med en gang vi er komfortable, og jo tryggere vi føler oss, jo mer får vi utrettet, forteller Pia.

© Marthe Thu

Kolleksjonen består av kjoler og bluser av delikate materialer. Kjolene har nydelige draperinger, enkle snitt og feminine fasonger.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig på piatjelta.no, samt 50 butikker rundt om i landet. I Oslo vil blant annet Tatler, Høyer Eger og Kiman ta inn kolleksjonen.

Se bildene fra utstillingen til Pia Tjelta under Oslo Runway, og få et glimt av hva vi kan vente oss.

© Morten Bendiksen
© Morten Bendiksen
© Marthe Thu
© Marthe Thu

Les det åpenhjerta intervjuet om livet som skuespiller, designer og trebarnsmor, og se de nydelige kjolene stylet av vår moteredaktør Randi H. Svendsen i siste nummer av Costume, som står i butikkhylla nå.

© Renate Torseth

HAR DU GÅTT GLIPP?

Se høydepunktene fra Costume Awards 2018 her!