– Prisen vil gjøre det mulig å fremme positive endringer

Stamm krones som vinner Zalando Sustainability Award!

– Vi er glade for å kunne utrope STAMM som den femte vinneren av Zalando Sustainability Award under Copenhagen Fashion Week. Håndverket og broderiene på skinnplaggene, samt den komplekse konstruksjonen av dunjakkene var et høydepunkt. Vi ser frem til å jobbe sammen med STAMM for å skape en kapselkolleksjon som utforsker alternative designløsninger og innovative idéer, sier Lena Sophie Röper, Director of Designer & Luxury i Zalando.

Naturlige stoffer

Kolleksjonen til STAMM er laget for å kunne brukes på kryss og tvers av begge kjønn, og skiller seg ut med sine bærekraftige materialer. Nøkkelplagg som overdimensjonerte jakker og cargo-bukser prydes av et mønster STAMM kaller "Fly", med lappeteppeteknikker av resirkulert skinn, som sørger for komfort og god bevegelse.

Kvalitetene kombinerer naturlig og organisk håndspunnet bomull med resirkulerte stoffer. Farger som indisk khadi i trebark, gult granateple og naturlig indigo er gjennomgående. STAMM lar disse møte resirkulerte lette polyestere eller nylon fylt med dun og kapok.

– Å bli valgt som vinner av Zalando Sustainability Award er både magisk og motiverende. Det er en hyllest av et ungt merke som er drevet av innovasjon, mangfold og estetisk uttrykk med et bærekraftig fokus. Vi er stolte og ydmyke over å være en del av en så viktig og målrettet plattform, og ha fått muligheten til å knytte kontakter med bransjeledere. Prisen vil gjøre det mulig for oss å utvide nettverket vårt og fortsette å fremme positive endringer. Jeg håper også å kunne inspirere andre til å tro på målrettet arbeid og samarbeid på tvers av grenser, forteller Elisabet Stamm, kreative direktør i STAMM.

– Kåringen av STAMM som vinner av Zalando Sustainability Award er en hyllest til merkets engasjement for å utforske innovative materialsammensetninger og transformative silhuetter. STAMMS kreasjoner er ikke bare inspirerende på grunn av deres fantastiske design, men også ved å representere merkets forpliktelser for å støtte og gjenopprette bruken av håndlagde materialer, sier Cecilie Thorsmark, jurymedlem og CEO ved Copenhagen Fashion Week.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Zalando. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.