Skam-stjernen Ruby Dagnell
© H&M

Ruby Dagnall: – Jeg føler meg veldig heldig

Skam-stjernen Ruby Dagnall er den mystiske kvinnen i Erdem x H&M-kampanjevideo. Vi har tatt en prat med stjerneskuddet!

Først måtte Ruby Dagnall holde hemmelig at hun var en del av Skam-universet da sesong tre tok verden med storm. Nå har hun måtte holde hemmelig at det er hun som er den mystiske kvinnen i Erdem x H&M-kampanjevideo.

Vi har tatt en nærmere prat med stjerneskuddet.

Hvordan har det vært å gå rundt med en så stor hemmelighet igjen?

– Det har gått bra. I og med at jeg ikke har kunnet snakke om det har det heller ikke tatt så mye plass.

Hvordan har responsen vært?

– Jeg var usikker på om jeg skulle ta jobben i det hele tatt, si ja til å ha ansiktet mitt på en så stor kampanje . Men så hørte at jeg Baz Luhrman skulle være regissør og så takket jeg ja. Og det var bra!

Det er den verdenskjente regissøren Baz Luhrman, kjent fra Den store Gatsby, Moulin Rouge og Romeo og Julie, som regisserte kampanjefilmen Dagny er en del av.

Hvordan var det å jobbe med Baz Luhrman?

– Jeg prøvde hele tiden å se han for meg i en samtale med Leonardo DiCaprio eller andre store stjerner, og det føltes så rart, han var så vanlig og normal. Han fantes ikke diva, og det fikk meg til å føle meg veldig heldig. Å få være en av de som har jobbet så tett med ham, og ikke minst fått sett og lært en hel masse av måten han jobber på, var spennende. Baz brukte masse tid på å snakke med oss skuespillere både i forarbeidet og under innspilling. Han lurte på hva vi tenkte om alt mulig, hva vi forestilte oss og så videre, enda dette bare var en veldig kort film. Han var veldig rolig og avslappet, og virket som en utrolig snill og intelligent mann. Jeg er imponert over hvor godt gjennomtenkt og komplekse ideene hans var.

Skam-stjernen Ruby Dagnall

Supermodellene Saskia de Brauw, Imaan Hammam, Grace Hertzel, Fernando Cabral, Neels Visser og Tony Ward er også en del av kampanjen, i godt selskap med skuespillerne Ruby Dagnall, Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin og Harriet Walter.

Kommunikasjonssjef i Norge, Joanna Morell, avslører at vi vil se mer til Ruby når kampanjefilmen slippes.

– Vi er veldig stolte over at Ruby Dagnall er et av talentene som er med og fanger essensen av Erdem x H&M-samarbeidet. Vi gleder oss til å snart dele kampanjefilmen av den verdenskjente regissøren Baz Luhrman. I den unike filmen kommer våre kunder til å få ta del i den fortryllende Erdem x H&M-verden samtidig som de får se mer av Rubys skuespillertalent.

Skam-stjernen Ruby Dagnall

Filmen og kampanjebildene er tatt på i et herskapelig hus i England. Ruby synes ikke det var vanskelig å komme i rett stemning.

Hva synes du selv om Erdem x H&M?

– Det var som om kolleksjonen var designet for stedet vi filmet på eller omvendt. Alle gikk rundt i majestetiske kjoler og dresser i blomstermønster med diamanter og sløyfer i ørene. Det føltes som om vi måtte spise maten vår med gullbestikk og spørre hverandre om hva som behaget.

Hvordan var det å møte Erdem Moralioglu?

– Erdem var kjempekul! Han var så glad og fin, og virket så fornøyd med hvordan det hele så ut. Da han fortalte at kolleksjonen var inspirert fra barndommen hans, føltes det veldig viktig og fint å få bære klærne. Ikke minst var det fint å se Erdem på den andre siden av monitoren da vi tok det siste familiebildet med alle modellene og skuespillerne. Da smilte han bredt til alle sammen, og vi til hverandre.

Skam-stjernen Ruby Dagnall