Se bildene fra det eventyrlige Chanel-showet

Chanels Métiers d’Art kolleksjon ble avduket på et enestående fransk slott fra 1500-tallet. Se den fantastiske kolleksjonen her!

Chanels kreative direktør Virgine Viard og modellene fra Métiers d'art showet foran Château de Chenonceau.

© Juergen Teller

Chanels årlige Métiers d’Art kolleksjon ble avduket i går kveld, og settingen var fantastiske Château de Chenonceau, et eventyrlig og berømt slott fra 1500-tallet i Loiredalen i Frankrike. Det enestående slottet er et av Frankrikes mest besøkte, og er omgitt av utsøkte hager og vakker skog. Slottet er på folkemunne kjent som "Damenes slott", da franske dronninger og andre sterke kvinner har ivaretatt og utviklet slottet over århundrene.

– Å holde visningen på Château de Chenonceau var et åpenbart valg, sier Chanels kreative direktør Virgine Viard, og fortsetter:

– Coco Chanel beundret kvinner fra renessanseperioden, og hennes forkjærlighet for blondekrager kom derfra.

Viard har selv blitt inspirert av slottets historie og arkitektur, noe som blant annet gir seg til kjenne i kolleksjonen; flere sort- og hvitt rutete skjørt gjengir mønsteret fra slottets gallerigulv og fargene i en av tweedcapene er inspirert av de berømte billedteppene på slottet.

Métiers d’Art kolleksjonen ble først introdusert av Karl Lagerfeld i 2002, og er en hyllest til det fantastiske håndverket utført av alle kunstnerne og syerskene Chanel samarbeider med.

Og det manglet ikke på imponerende håndarbeid og flotte detaljer i de 67 antrekkene som ble vist. Nydelige broderte tweedjakker, perlebesatte belter, elegante blondekjoler i ulike lengder og miniskjørt belagt med paljetter var noen av de utsøkte kreasjonene som ble vist frem på catwalken.

Du kan utforske hele den fantastiske kolleksjonen her.