Copenhagenfashionweek Holzweiler
© Copenhagenfashionweek

Se den nye kolleksjonen til Holzweiler

For andre gang avduket norske Holzweiler sin kolleksjon under moteuken i København, og nå er fokuset rettet mot ytterplagg!

De tykke, myke ytterjakkene, ikoniske skjerfene, hvite pannebåndene og sporty detaljene oppsummerer visningen til Holzweiler under Copenhagen Fashion Week i dag. Etter mange år på det norske markedet har Holzweiler tatt steget mot den internasjonale motescenen for andre gang på rad.

– København har kombinasjonen av en moteuke med visninger, men også en veletablert messearena, dette gjør at vi når ut til et større internasjonalt publikum av både presse og innkjøpere, forteller en av sjefsdesignerne Susanne Holzweiler.

Har du sett?Slik blir kleskolleksjonen til Pia Tjelta!

Designteamet som består av Susanne Holzweiler, og ekteparet Maria Skappel Holzweiler og Andreas Holzweiler startet med å lansere skjerf i 2012 til å holde spektakulær motevisning under moteuken i København, med et celebert publikum på første rad.

© Copenhagenfashionweek

Det er ingen tvil om at det norske merket har gjort suksess de siste sesongene. De har landet avtale med den internasjonale luksusnettbutikken net-a-porter, vært en del av sortimentet i den franske konseptbutikken Colette og utviklet seg betraktelig på markeder i Japan, Storbritannia og Tyskland.

Etter at supermodellen Gigi Hadid viste seg i en oransje hettegenser fra merket har de fått stor internasjonal oppmerksomhet.

– Det var en uvurderlig kickstart på lanseringen av hanger-logoen. Etter at Gigi viste seg med den ble vi utsolgt for hver eneste farge vi lanserte hanger-hettegenseren i. Så at Gigi fortsetter å bruke produktene våre så ofte så hun har gjort er nok helt klart et bidrag til dette, sier Susanne.

© Copenhagenfashionweek

Denne sesongen har Holzweiler-trioen lagt mye fokus på yttertøy og gode kvaliteter. Inspirasjonen bak kolleksjonen er hentet fra en årstid.

Sniktitt: Se høstkolleksjonen til Samsøe&Samsøe her!

– Inspirasjonen er hentet fra vinteren, og alt det fine vi mister i vinteren om vi fortsetter å behandle verden som vi dessverre gjør i dag. Derfor er det mye naturfarger fra vinterlandskap i høstkolleksjonen vår. Vi har også latt oss inspirere av folkeslagene som for eksempel nenet-folket som bor i nord og lever av naturen.

Hva er det beste med jobben?

– Det å få skape et brand med en gjeng mennesker jeg er utrolig glad i, både familie og utvidet familie er definitivt det aller beste med jobben min, forteller Susanne.

Hvem drømmer dere om at skal bære deres design?

– Jeg blir like glad og stolt hver eneste gang jeg ser en mann eller dame på gata som bruker produktene våre, og har alltid mest lyst til å gå bort til dem å si takk (har ikke turt det enda, men en vakker dag skal jeg gjøre det!).

Hva vil dere at Holzweiler skal være kjent for?

– Kvalitet, bærekraftighet og at man føler at det er noe mer i plagget enn et tøystykke. Holzweiler er en følelse, og den prøver vi å formidle gjennom det vi gjør.

© Copenhagenfashionweek

Og fremtidsplanene?

– Verden beveger seg så fort at jeg faktisk har sluttet å legge planer langt frem, jeg tror på å skape ting her og nå, bygge brandet organisk og være åpen for å ta de mulighetene som dukker opp underveis. Om fem år er vi nok større og mer profesjonelle enn vi er i dag, men vi er alle veldig enige om at uansett hvor store vi skulle bli, skal vi aldri miste familietouchen og team-energien som gjør at vi elsker jobben vår.

Vi gleder oss til å se fortsettelsen!

© Copenhagenfashionweek

Holzweiler-teamet etter visningen i København i dag.