Slik blir våren hos Ganni
© Ganni

Se den nye vårkolleksjonen til Ganni

Magetopper, slengbukser og lange silkekjoler - slik blir våren hos GANNI!

Det er ingen tvil om at dansk design er i verdensklasse, og at skandinavisk mote er i vinden som aldri før. Motevisningene er med på å styre trendene, og flere av de danske motemerkene har oppnådd it-status internasjonalt.

Under sesongens moteuke i København overrasket Stine Goya med en jubileumskolleksjon, mens Holzweiler viste i den danske motebyen for første gang, og åpnet visningen med en kjendismodell. GANNI derimot, underholdt med en drøm av en sommerkolleksjon med modeller som kom spradende ned catwalken i fargerike kreasjoner.

Fått det med deg? GANNI har åpnet flaggskipbutikk i Oslo!

– Denne sesongen ble jeg inspirert til å lage en kolleksjonen for den reiseglade kvinnen. Jeg ønsket å skape klær for hun som elsker å utforske og besøke nye steder. Det er en samling som har detaljer fra sportsmoten og Benetton-kampanjer fra 90-tallet, som utfordrer fordommer og oppmuntrer mangfoldet, forteller Ditte Reffstrup, kreativ direktør i GANNI, i en pressemelding.

Gjennomført, leken og sexy

Nok engang har Ditte skapt en nytenkende kolleksjon som kvinner verden rundt kommer til å elske. Overdådige kjoler, magetopper og lange, vide bukser sloss om oppmerksomheten. Designeren har tatt kolleksjonen et hakk videre med nydelige kontraster og ultrafeminine detaljer og mønstre.

– GANNI leverte igjen en nydelig og variert kolleksjon. Åpningslooket er en av mine personlige favoritter. De 70-talls inspirerte jeansene med vide ben var utrolig fine og helt sikkert en favoritt for mange neste sommer. Nydelig kombinert med kjoler og topper i florlette materialer. GANNI leverte også fine blomstermønstrede kjoler, bukser og overdeler. Helt sikkert en kolleksjon vi kommer til å se mye av på de norske jentene neste sommer, sier Randi H. Svendsen, moteredaktør i Costume.

Se den nye vårkolleksjonen til Ganni

Vi har tatt en liten prat med sjefsdesigner Ditte Reffstrup om merket og vårens trender.

Hvordan vil du definere den typiske GANNI-jenta?

– Den typiske GANNI-jenta er komfortabel i sin egen kropp. Det betyr at personlighet og holdning er viktigst, ikke klærne. En GANNI-jente eier alt fra en kul skinnjakke til en vakker blondekjole eller en myk kasjmirgenser. Det som gjør henne interessant og sexy er måten hun kombinerer plaggene på - ti år gamle sneakers, et vintage hårbånd, store smykker og en trendy håndveske eller det enn som får henne til å smile hver gang hun ser seg selv i speilet.

Hvilket plagg selger GANNI mest av?

– Kjolene har alltid vært en sterk kategori, som fortsatt selger best.

Hvilket trendplagg har du mest troa på denne sesongen?

– For å være helt ærlig så har jeg aldri bekymret meg for trender. Jeg går etter magefølelsen og utvikler kolleksjoner derfra. Til sesongens kolleksjonen hadde vi et trang for å bruke dristige farger og skape en interessant miks av blomstermønstre, ruter og striper i farger som oransje, gult og blått.

Vi beundrer GANNIs unike måte å fornye seg på hver sesong og det gjennomsyrede, kule designet. Blant våre favoritter finner du prangende blomstermønstre, silkekjoler, korte olajakker og hvite ankelstøvletter.

Se resten av kolleksjonen her!