Se gifteringene til Annette og forloveden!

Bloggeren Annette Haga gifter seg denne måneden, og her kan du se de utradisjonelle gifteringene hun og forloveden Emil har valgt ut!

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga:

Nå er det under 3 uker til bryllupet vårt, og vi har endelig fått gifteringene våre! Emil og jeg dro innom Gullborgen i Bogstadveien for å se hele utvalget deres av gifteringer, og endte opp med noe helt annet enn de tradisjonelle gullringene… Vi gikk nemlig for diamanter, begge to!

For noen måneder siden skrev jeg en artikkel om defineste smykkene til bryllupsesongen: både for brud og bryllupsgjester, og det var da jeg gikk i tenkeboksen angående gifteringene våre.

Ettersom forlovelsesringen min består av flere, mindre diamanter, bestemte jeg meg for å ta en litt utradisjonell beslutning... Nemlig å velge en enstens diamantring som giftering!

Giftering + forlovelsesring i bildet til venstre, og gifteringen alene til høyre.

© Annette Haga

Som dere kanskje skjønner, så kommer altså ikke gifteringene våre til å være like. Men - de matcher faktisk!

1-stensring og herrering fra Gullborgen. ringboks fra Etsy @MonochromeEngraving

Den sorte rekken med diamanter på Emil sin ring er nemlig en perfekt match til forlovelsesringen min (som du kan se på bildet litt lengre opp). Jeg kommer til å bruke begge ringene samlet på den samme fingeren, på høyre hånd.

I følge Christina Borgen Leonthin er dette vanlig i Norge, mens i resten av Europa og USA er det vanlig å ha ringene på venstre hånd - ettersom dette er hjertesiden. Men man kan såklart også velge å ha en ring på hver hånd, jeg synes man skal gjøre akkurat det man føler for! For min del føles det bare mer behagelig og naturlig å ha dem på høyre.

Jeg synes ringene er SÅ fine, og passer perfekt sammen, selv om de er forskjellige! Akkurat som Emil og meg :)

Jeg ble faktisk litt overrasket over at min fremtidige mann ville ha sorte diamanter på ringen sin. Men det trenger absolutt ikke å se verken feminint eller harry/tacky ut! Denne ringen passer dessuten veldig fint med tatoveringene som han har på fingrene og hendene. Han prøvde først en klassisk gullring og det så ærlig talt ikke spesielt bra ut...

Jeg synes diamantene gir det lille ekstra, men han kan alltid snurre ringen rundt om han ønsker det, og da ser den ut som en "vanlig giftering".

Begge gifteringene våre er i hvitt gull, med 1 + 22 diamanter på min og 15 diamanter på Emil sin.

Dette bør du vite om diamanter:

Diamantens kvalitet bestemmes av Carat-vekt (størrelse), Farge, Renhet og Slipegrad. Jeg anbefaler å sette seg litt inn i dette før du går til innkjøp av en diamant, ettersom det kan spare deg for mye penger!

Carat: Er vektenheten som brukes på diamanter, og som avgjør diamantens størrelse. Større diamanter er sjeldnere og dermed dyrere.

Farge: Det anbefales å kjøpe diamanter graderes til farge H (Wesselton) eller høyere. Gifteringen min har en fargegrad som fremstår som helt hvit - Top Wesselton.

Klarhet: De aller fleste diamanter har små uklarheter/inneslutninger. som kan forekomme i ulike farger og former. Renhetsgradene kan deles inn fra Feilfri (de klareste og mest sjeldne diamantene som finnes) til Store inneslutninger (dårlig kvalitet på diamanten). Begge ringene våre er VS på klarhet-skalaen, noe som betyr at de har veldig små inneslutninger, som ikke er mulige åse med det blotte øyet.

Slipegrad/Cut: Måten diamanten er slipt på kan også deles inn i flere kategorier: Excellent, Very Good, Good, Fair, og Poor. Slipegraden avgjør lysrefleksjonen i diamanten, noe er av stor betydning for diamantens utseende og glans.

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med Gullborgen, men ringene er ikke sponset.