© Courtesy of Max Mara

Se høydepunktene fra Max Maras spektakulære Resort 24-show

Stockholms rådhus var sentrum for et spektakulært moteøyeblikk da Max Mara i går viste frem deres Resort 24-kolleksjon. Store profiler fra hele verden var møtt opp – inklusive Lily Collins, Demi Moore, Amy Adams og Nicky Hilton. Vi har samlet de ypperste høydepunktene fra showet her.

Med inspirasjon hentet fra den svenske naturen presenterte Max Mara i går en flott kolleksjon som forente silhuetter fra 1900-tallet med elementer som har referanser til folk motifs. Det kom blant annet til uttrykk i form av eksperimenterende avskygninger av voluminøse ermer kombinert med detaljer bestående av kvister, pompomer og nagler.

Det var de vakre lokalene i Stockholms rådhus som dannet rammene for showet, og lokasjonen var langt fra tilfeldig. For kolleksjonen var nemlig også inspirert av Sveriges store arv av dyktige og maktfulle kvinner som Selma Lagerlöf, som var den første kvinne som vant Nobelprisen i litteratur – og den prisutdelingen fant nettopp sted på Stockholms rådhus i 1909.

Flere av modellene var pyntet med fine blomsterkroner som var bundet sammen av villblomster fra den svenske naturen. Blomster hadde også en sentral rolle i kolleksjonen, som inkluderte flere looks med vakre blomsterprints som brøt med den ellers nøytrale fargepaletten. Inspirasjonen til kolleksjonens blomsterelementer er hentet fra den svenske feiringen av midtsommer. Tittelen på kolleksjonen, Septem Flores, er også en direkte referanse til en sjarmerende tradisjon som er forbundet Midsommar, hvor man plukker villblomster som brukes til å binde en blomsterkrans.

Her har vi samlet 16 høydepunkter fra showet.