Se høydepunktene fra Stockholm Fashion Week

Sniktitt på vårmoten fra blant andre Whyred, Dagmar, Totême og Filippa K!

Se høydepunktene fra Stockholm Fashion Week! © Sonia Uppal
1 / 10

Vår nettansvarlig og motejournalist Sonia Uppal var til stede under moteuken i Stockholm, da svenskene viste det beste de hadde å by på innen skandinavisk design. Vi oppsummerer de fineste visningene fra den svenske motemetropolen.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av reisen ble dekket av Stockholm Association of Swedish Fashion Brands. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag!

Whyred
2 / 10

Whyred

Whyred sparket i gang moteuken i Stockholm, og overrasket med en herlig blanding av både det feminine og maskuline, mønster og snitt. En deilig miks av knallfarger, maskuline snitt, og innslag av feminine silhuetter ble presentert på catwalken.

Oppsiktsvekkende tilbehør fanget oppmerksomheten fra første stund. Store vesker, pastellfargede skoletter og skinnende vans gikk ton-i-ton med kolleksjonen.

HOPE © Mathias Nordengren
3 / 10

HOPE

Preppy cool! Herreinspirerte dresser, fasongløse kjoler og lag på lag med skjorter og gensere ga en herlig miks av både farger og teksturer.

ATP Atelier
4 / 10

ATP Atelier

Jonas Clason og Maj-La Pizzelli står bak skomerket ATP Atelier som under moteuken i Stockholm presenterte sin høstkolleksjon som en live utstilling i interiørbutikken Svenskt Tenn.

Skoene og veskene blir produsert i Italia, og kommer i tidløse fasonger som vi i redaksjonen har lagt vår elsk på for lenge siden. Hvert eneste år imponerer de med nye modeller, og nå kommer sexy skjæringer og materialer som semskett skinn inn i bildet, med fokus kvalitet og tidløst design.

House of Dagmar © Mathias Nordengren
5 / 10

House of Dagmar

Vårens kolleksjon er inspirert av kvinner fra forskjellige kulturer og generasjoner som sammen protesterer for å få et svar på de politiske endringene.

"Jeg er veldig interessert i hvordan klær får oss til å føle, og jeg ønsket å lage en kolleksjon som hyller kvinnen" sier Kristina Tjäder, kreativ direktør i en pressemelding.

Vårkolleksjonen til Dagmar består av kvalitetsstoffer i duse farger. Silhuetten er slank, med lange, enkle linjer, plaggene har vågale snitt og skarpe skjæringer. Skjørtelengden stopper over kneet eller midt på leggen og kaftanen gjør sin comeback. Likevel var det frynsene som skilte seg mest ut, og med kombinasjonen av naturlige hårfrisyre og sminke, ble helhetsinntrykket både elegant og stilrent.

STAND
6 / 10

STAND

Kolleksjonen til STAND bestod av brente farger, skinnende lakk og robust skinn. Kjolene er tidløse i snittet, og kåpene gjør seg feminine med et belte i midjen. Sesongens materialer er en interessant miks av kontraster som fungerer like godt i kombinasjon som hver for seg.

Filippa K © Sonia Uppal
7 / 10

Filippa K

Filippa K fortsetter det minimalistiske preget med rene linjer og enkle snitt med fokus på materialer med enkle detaljer.

Kjoler med spagettistropper, maskuline dresser og behagelige kåper gikk igjen i Filippa Ks kolleksjon som ble presentert i en suite på Grand Hotel. Skimrende stoffer og kamelfargen blir med oss videre inn i våren.

På eget stativ hang Filippa Ks nysatsning, Soft Sport-kolleksjonen, som består av supermyke, multifunksjonelle materialer som passer både til trening og inn i hverdagsgarderoben.

Rodebjer © Mathias Nordengren
8 / 10

Rodebjer

Hun lyser opp gatebildet med sitt fargesterke og feminine uttrykk og Rodebjers sensuelle og energiske stil blir ivaretatt. Silhuettene bestod av en kombinasjon av vidt og maskulint, og figursydd og feminint, mens fargepaletten gikk i mørkeblått, rosa, hvitt og beige. Absolutt blant våre favorittkolleksjoner fra moteuken i Stockholm.

Totême
9 / 10

Totême

Totême er moteukens store snakkis, og motefolket satt spent for å se på kommende kolleksjonen til Elin Kling.

Komfort så ut til å være nøkkelordet for vårens kolleksjon, med innslag av rødt for første gang. De vide fasongene var stylet ton-i-ton eller i kombinasjonene sort mot hvitt. Elin overrasket nok en gang med en uanstrengt miks av tidløse og elegante plagg, satt sammen av lange, enkle silhuetter og delikate materialer.

Stramt hår, håndkle over skuldren og flip-flops ga antrekkene en atletisk følelse.

Se hele kolleksjonen her!

Bjørn Borg
10 / 10

Bjørn Borg

De klassiske hodebåndene, tennisspillere og et liveband var det som møtte oss da vi ble invitert til den storslåtte visningen. Den første kolleksjonen bar preg av BBs ikoniske sporty utrykk, der modellene var kledd i tennissokker, tights og kule treningsjakker. Kolleksjonen har hentet inspirasjon fra ikonet Björn Borg selv, og hans sporty stil på 70-tallet.

Se mer fra visningen til Bjørn Borg her!